Napsat e-mail Tisk

Řízená degustace Vinařství Stejskal a Kolby

Akce Upravit akci

Název akce:
Řízená degustace Vinařství Stejskal a Kolby
Datum konání:
23.10.2024
Místo konání:
Brno, Amfiteátr Řečkovice

Popis akce

Vinařství Stejskal je rodinné vinařství zaměřené na produkci butikových vín vyráběných jak z vlastní produkce tak z produkce kvalitních vinohradů z okolí Znojemska. Vinařství se nachází ve Vrbovci na Znojemsku. Vína jsou vyráběna klasickou metodou bez použití podpůrných látek, které by jakkoliv ovlivňovali odrůdový charakter vín. Snaha vinařství je zaměřena na vytvoření naprosto originálního typu vína. Během výroby dochází již od samého počátku vzniku hroznů ve vinohradě k přesným a šetrným agronomickým zásahům. Při výrobě vína se dbá na šetrnost zpracování hroznů a bezproblémové, čisté a rovnoměrné kvašení při nízkých teplotách za minimálního přístupu vzduchu. Tyto požadavky podporují čistotu chuti a vytváří vysoké odrůdové aroma.

Vinařství Kolby se nachází v obci Pouzdřany. Hlinité spraše velké výhřevnosti a jedinečné mikroklima vytváří typický stepní terroir, který se výrazně a neopakovatelně odráží v chutích i vůních všech vín. A to od mladých, lehkých vín se svěží kyselinkou až po vyzrálá plná a minerální vína. Historie pěstování vinné révy na kopci Kolby sahá podle písemných záznamů do období panování krále Přemysla Otakara II. a některé nálezy dokazují, že réva na Kolby mohla růst dokonce už ve 2. století.

Vlajkovou lodí vinařství jsou odrůdy Ryzlink rýnský a Ryzlink vlašský, z burgundských odrůd to jsou Pinot blanc a Chardonnay.

Vinařství nám představí pánové Ing. Ondřej Stejskal a Jiří Hübner. Prosím rezervujte si svá místa, těšíme se na Vás!

Vstup 300 Kč
Start 18 hodin
Organizátor:
VINNÁ LÓŽE koštýř

Kontaktní e-mail:
vinnaloze@email.cz