Brno, 16. února 2017 - Chladné počasí posledních dnů přímo láká k tomu ohřát se nejen svetrem, ale třeba i sklenkou dobrého vína. A i o víkendu od 17. do 19. února na jižní Moravě konají akce, kde si můžete dopřát ochutnávku jihomoravských vín. Jejich přehled přinášíme níže:
Brno, 27. ledna 2017 - Zima vždy vybízí k ochutnání něčeho hřejivého, silného. Souboj tří „těžkých vah“ ve světě vína nabízí lednové novinky v kategorii červených vín. Posuďte sami: Vajbar, Michlovský, Marcinčák. Kdo raději bílé, „zimně“ polosladké, ten si také jistě vybere. A pro fajnšmkry jedno sur lie z legendární boršické „grand cru“ tratě Molvy.
Valtice, 25. ledna 2017 – Salon vín České republiky představuje sto nejlepších moravských a českých vín pro rok 2017. Tato vína uspěla v konkurenci 2020 moravských a českých vín od 157 vinařů a vinařských firem. Nejlepší stovka oceněná Zlatou medailí Salonu vín bude od 4. února do poloviny prosince prezentována tradičně ve stejnojmenné degustační expozici v historickém sklepení valtického zámku.
Brno, 16. ledna 2017 – Arktické počasí posledních dnů přímo láká k tomu ohřát se nejen svetrem, ale třeba i sklenkou dobrého vína. A i ve třetím lednovém týdnu se v Brně a na jižní Moravě konají akce, kde si můžete dopřát ochutnávku jihomoravských vín. Jejich přehled přinášíme níže:
Po | Út | St | Čt | Pá | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |
Brno, 20. prosince 2016 - Ke konci roku se potřeba (a i spotřeba) dobrého vína zvyšuje. Ať už máme na mysli vánoční dárek, firemní prezent a nebo něco dobrého sami pro sebe, vždy vybíráme v kvalitativně vyšších sférách. Také mezi novinkami brněnských vinoték se pár zajímavostí objevilo. Plné Chardonnay, mladý Tramín, tajemná Selava či fortifikované víno ve stylu francouzských pineaux. Tipem pak je oranžové víno od Petra Marcinčáka, neúnavného propagátora bio vinaření.
Brno, 15. prosince 2016 – K sváteční pohodě nadcházejících dní rozhodně patří dobré jídlo a pití. Vyrazit za kulinářským zážitkem do vybraných restaurací a společnosti patří k vánočnímu bontonu. Brněnští restauratéři to dobře vědí a jsou skvěle připraveni splnit náročná přání hostí.
Valtice, 8. prosince 2016 – zástupci Národního vinařského centra, Svazu vinařů České republiky a hodnotící komise vyhlásili 8. prosince ve Valticích absolutního Šampiona Salonu vín – národní soutěže vín 2017, nejvyšší a největší soutěže vín v České republice.
Valtice, 2. prosince 2016 – Vyhlášení absolutně nejlepšího vína České republiky pro rok 2017 proběhne v jízdárně státního zámku ve Valticích ve čtvrtek 8. prosince. Šampion bude vybrán ze 200 finalistů naší nejvyšší a největší soutěže vín Salonu vín – národní soutěže vín.
Brno, 25. listopadu 2016 - Listopad přináší k ochutnání první rozjívená mladá vína. Mezi těmi sladšími stojí za pozornost Muškát z Hnanic. Naprostou klasikou mezi novinkami je naopak už nazrálá Frankovka z Dolních Kounic. Znalci vědí... Přehlídku doplňuje dvojice polosuchých výběrů z hroznů z Vinařství Kovacs a hned tři sladká vína od Štěpána Maňáka. Ze Španělska pak ještě dorazilo ohnivé Tempranillo.
Mikulov, 22. listopadu 2016 – Vinařství Volařík začalo koncem srpna stavět novou budovu vinařství. Bude na dostupnějším místě a nabídne krásné výhledy na dominanty Mikulova. Termín kolaudace je v květnu roku 2017.