Brno, 27. srpna 2024 – Kvůli zatékání museli v Bohunicích vyměnit střechu tamní mateřské školy. Důvodem rekonstrukce bylo poměrně velké zatékání v zimních měsících na přelomu minulého a letošního roku. Městská část Brno-Bohunice musela ve složitých zimních klimatických podmínkách řešit provizorní opravu střešního pláště. Vše se stihlo opravit během letních měsíců za 2,5 milionů korun. Školka je tak připravena na nový školní rok.

„Bezprostředně po zjištění, že nám zatéká do školky jsme přikročili k zahájení projekčních prací na kompletní novou hydroizolaci střechy včetně nového hromosvodu, který už nevyhovoval platným normám. Střechu jsme začali opravovat o prázdninách a jsem rád, že je vše zrekonstruováno ještě před začátkem nového školního roku. Školka tak zase může normálně fungovat,“ informoval starosta MČ Brno-Bohunice Antonín Crha (KDU-ČSL).

Do výběrového řízení bylo k podání nabídek vyzváno 8 firem. Čtyři z nich podaly své nabídky. Nejlevnější nabídku podala společnost Brixton group. s.r.o. s cenou 2,43 milionů korun. Druhá firma v pořadí podala nabídku o cca 200 tisíc korun vyšší. Spolu s projekčními pracemi, stavebním dozorem a BOZP je tak celková cena 2,55 milionů korun včetně DPH. Práce byly zahájeny 15. července 2024 a dneškem byly ukončeny.

Foto: Ingimage