Brno, 3. září 2024 – Ve Starém Lískovci pokračují v rekonstrukcích školských zařízení. Během letošních prázdnin prošly rozsáhlou modernizací další dvě mateřské školy, a to MŠ Labská a MŠ Oderská, kde byla za 5,5 milionu korun vyměněna elektroinstalace a podlahy. Díky těmto úpravám jsou nyní všechny školky a školy v městské části, s výjimkou jediné, kompletně zrekonstruované. Poslední školka, MŠ Kosmonautů, by měla projít rekonstrukcí v příštím roce.

„Jako zřizovatelé škol a školek nejsme úplně schopni ovlivnit kvalitu výuky. Co ale ovlivnit můžeme, je prostředí, ve kterém naše děti získávají své vědomosti a dovednosti. Proto jsme vynaložili nemalé prostředky na rekonstrukce a modernizace škol. Za posledních pět volebních období se nám podařilo zateplit všechny školy a školky, vyměnit okna i dveře, zmodernizovat odborné učebny, opravit školní bazén v ZŠ Labská a v některých školkách zrekonstruovat zahrady. Ve všech budovách proběhla také rekonstrukce sociálních zařízení, v mnohých pak jsou nové kuchyně,“ uvedl místostarosta Starého Lískovce Jiří Dvořáček (KDU-ČSL).

Starost o školské budovy je ale nikdy nekončící proces, a tak v různých opravách a zvelebování pokračují ve Starém Lískovci i nadále.

„Během letošních prázdnin jsme provedli rozsáhlé rekonstrukce elektroinstalací ve dvou mateřských školách, a to v MŠ Labská a v MŠ Oderská. Vzhledem ke zhruba padesáti letému stáří budov to bylo víc než nutné. Za 11 milionů korun jsme kromě nových elektroinstalací vyměnili podlahy. Vše se stihlo před začátkem školního roku. Rodiče s dětmi už dnes mohou vidět krásně opravené prostory školek. Proto patří velký dík společnostem, které zmíněnou rekonstrukci prováděly a také personálu školek, na kterých byl kompletní úklid a příprava na nový školní rok,“ zakončil místostarosta Dvořáček.

Ve Starém Lískovci jsou čtyři školská zařízení, z nichž tři jsou kompletně zrekonstruované. V MŠ Bosonožská zrekonstruovali elektroinstalaci v minulém roce. Městské části zbývá opravit jen MŠ Kosmonautů, kde by měli provést potřebnou rekonstrukci v příštím roce. Zhotovitel projektové dokumentace byl Radou MČ vybrán, proto se předpokládá, že zhotovitel prací bude vybrán na jaře příštího roku.

Zdroj a foto: MČ Brno-Starý Lískovec