Brno, 27. září 2024 - Mateřská škola Radost na Michalově 2 v Líšni nyní prochází rekonstrukcí, jejíž součástí je i přístavba nové dvoupodlažní budovy. Díky dostavbě se zvýší kapacity o dvě třídy. Stavební práce budou hotové do konce září.

„Kromě celkové rekonstrukce stávající budovy školky Radost na Michalově ulici se řešila také její přístavba, která zvýší kapacitu o dvě třídy vždy po 24 dětech. Možný je také vznik logopedické třídy,“ nastínil 1. náměstek primátorky města Brna pro oblast investic René Černý a doplnil: „Stavba by měla být hotová do konce září, následovat pak bude ještě kolaudace. Celková částka zakázky je 60,3 milionu korun bez DPH. Souběžně s dokončováním projektu probíhá vybavování školky.“

Kromě zvětšení kapacity školky prostřednictvím dostavby druhé budovy spojené s původní pomocí skleněné spojovací chodby se modernizuje nynější zařízení. Budují se nové kabinety pro pedagogy, rozšíří se hygienické zázemí v zahradě a také zeleň a vznikne i nový bezbariérový vstup. Projekt bylo možné realizovat díky dotaci Evropské unie.

Zdroj: TIS MMB, foto: Ingimage