Brno, 27. září 2024 - Před lety bylo na Pellicově 12 zařízení a nevzhledný dvůr, který využívali zaměstnanci Veřejné zeleně města Brna (VZMB). Postupem času ale prostor přestal plnit svůj účel a činnost zde ustala. Nyní se zázemí obnoví. Na financování se bude podílet i město Brno.

„Nové zázemí bude tvořeno jednopodlažní budovou se zelenou střechou a otevřeným prostorem pro odstavení techniky a vozidel. Dále zde vznikne přístřešek pro dobíjení šesti elektromobilů, které využívá Veřejná zeleň pro svou činnost. Hlavní ale je, že nové zázemí bude sloužit výhradně pro potřeby parku na Špilberku a technika, která musí být nyní uskladněna v Lužánkách, nebude muset přejíždět z jednoho parku do druhého. Zaměstnanci VZMB zde zároveň budou mít nové šatny, dílny nebo kancelář. Díky tomu se uvolní místo na Špilberku 2, kde se v současné době převlékají všichni pracovníci. Uvolněné prostory budeme moci pronajímat pro různé akce nebo svatby,“ upřesnil náměstek primátorky města Brna Filip Chvátal.

Veřejná zeleň města Brna na své náklady (7 milionů korun) dokončila přípravu území. Ta zahrnovala demolici, terénní práce, odkopávání starých navážek nebo statické zajištění svahu. Rada města Brna dnes doporučila zastupitelům, aby schválili poskytnutí příspěvku Veřejné zeleni ve výši 19 milionů korun. Peníze poslouží pro samotnou realizaci projektu. Do konce letošního roku by VZMB měla vybrat zhotovitele.

Zdroj: TIS MMB, foto: Ingimage