Brno, 24. října 2024 - Příprava základní a mateřské školy Nová Zbrojovka pokračuje. Brněnští radní odsouhlasili, že projektovou dokumentaci k novostavbám pro 860 dětí, víceúčelové budově i venkovnímu okolí připraví SOA architekti, s. r. o., za necelých 55,5 milionu korun včetně DPH. Společnost zajistí také autorský dozor. Předpokládá se, že projekční práce budou hotovy zhruba za dva roky a stavět by se mohlo začít v půlce roku 2027.

„Společnost SOA architekti, s. r. o., zpracuje kompletní projektovou dokumentaci, která obsahuje novostavby základní a mateřské školy v areálu Nové Zbrojovky, polyfunkční objekt i přilehlé veřejné prostranství. Všechny úkony včetně autorského dozoru budou stát 55 418 000 korun s DPH,“ uvedl náměstek primátorky René Černý.

Nová základní škola má vzniknout v objektu o čtyřech nadzemních a jednom podzemním podlaží. Dohromady by tak pojala až 810 dětí ve 27 třídách. „Kromě učeben se počítá s jídelnou, knihovnou a administrativními prostory. Podzemní část se využije jako technické zázemí nebo sklad. Sousední budova pak má zahrnovat dvě tělocvičny společně s mateřskou školou, která bude mít dvě třídy a celkovou kapacitu 50 dětí. Na střeše této stavby navíc vyroste venkovní sportoviště a okolí zpestří zahrada. Co se týče víceúčelového objektu z další etapy projektu, může sloužit jako kancelářské prostory či soukromé vzdělávací zařízení,“ doplnil Černý.

Veškeré projektové přípravy by měly být hotovy ke konci roku 2026. Stavět by se potom mohlo začít zhruba v polovině roku 2027.

Zdroj: TIS MMB, foto: Ingimage