Brno, 12. srpna 2024 - Janáčkovo kulturní centrum postaví konsorcium s názvem Společnost JKC Brno. O výběru zhotovitele, jehož nabídka byla v rámci zadávacího řízení nejvýhodnější, rozhodla na svém posledním zasedání Rada města Brna.

„I přes složitosti, které provázejí zadávací řízení na zhotovitele Janáčkova kulturního centra, jsme dnes vybrali sdružení firem, které centrum postaví. Nabídková cena vybraného konsorcia byla 2 298 600 000 Kč bez DPH s tím, že realizace potrvá 36 měsíců. Proti zadávacímu řízení však byla podána námitka, kterou řeší antimonopolní úřad. Dokud o ní nerozhodne, nelze smlouvu s vybraným zhotovitelem podepsat. Očekáváme, že by k posunu mohlo dojít v průběhu září. Pokud vše dobře dopadne, chceme být připraveni na co nejrychlejší uzavření smlouvy a zahájení stavby,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Konsorcium s názvem Společnost JKC Brno je složeno z následujících firem: OHLA ŽS, a. s., STRABAG Pozemní a inženýrské stavitelství, s. r. o., a UNISTAV CONSTRUCTION, a. s. O zakázku usilovali se zmíněným konsorciem další tři uchazeči.

Na financování stavby se bude podílet Ministerstvo kultury České republiky částkou 600 milionů Kč, Brněnské komunikace 332 miliony Kč a Jihomoravský kraj 100 miliony Kč. Zbytek doplatí město Brno ze svého rozpočtu.

Zdroj: TIS MMB, foto: Ingimage