Brno 12. srpna 2024 (PROTEXT) - Americká společnost HID kupuje brněnskou firmu Sewio, aby rozšířila svoje portfolio o UWB technologii. Sewio, výrobce real-time lokalizačního systému (RTLS) pro digitalizaci v průmyslu, oznámil prodej firmy do rukou americké společnosti HID.

Společnost HID, globální leader na trhu identifikačních systémů, díky této akvizici rozšíří svoje portfolio systémů pro sledovaní v reálném čase o technologii UWB, která má vysoký stupeň přesnosti a spolehlivosti a umožňuje tak automatizaci a digitalizaci průmyslových podniků.

"Přivítání týmu Sewio do rodiny HID posiluje náš závazek stát se hlavním hráčem v oblasti lokalizačních systému RTLS," řekl Björn Lidefelt, EVP a ředitel HID. "Díky technologiím a odborným znalostem společnosti Sewio jsme v lepší pozici, abychom pomohli zákazníkům v průmyslu postavit jejich 'smart factory' řešení a zlepšovat jejich výrobní operace."

Marc Bielmann, SVP and Head of Identification Technologies, HID řekl: “Zaměřujeme se na rozšíření našeho portfolia RTLS technologií, abychom přinesli nové aplikace pro naše klíčové vertikály, jakými je například průmysl. Přidání společnosti Sewio a jejich vysoce přesné UWB technologie do naší nabídky je dalším krokem tímto směrem. Těšíme se z rozšíření našeho portfolia, které nám umožní splnit jedinečné potřeby uživatelů v automobilovém a průmyslovém odvětví.“

Společnost Sewio byla založena v roce 2014, sídlí v Brně v České republice a nyní je v rámci HID součástí oblasti Identification Technologies Business. Řešení Sewio se začlení do Internet of Things Services (IOTS) Business Unit společnosti HID a bude těžit z podpory globálního ekosystému společnosti HID.

"Ve společnosti Sewio jsme hrdí nejen na inovativní produkt, který jsme vyvinuli, ale také na vztahy, které jsme si vybudovali s našimi partnery a zákazníky po celém světě," řekl Milan Šimek, CEO a spoluzakladatel společnosti Sewio. "Jsme nadšení, že díky HID můžeme rozšířit náš dosah tím, že pomůžeme ještě většímu počtu zákazníků zvyšovat efektivitu a bezpečnost jejich výroby prostřednictvím lokalizačních systémů v reálném čase."

Foto: Ingimage