Brno, 20. srpna 2024 - Efektivní řízení spotřeby energií ve firmách je zásadní pro snižování nákladů a zvyšování udržitelnosti. Na TESTBED Open Day, který se koná 24. září 2024 v Kuřimi, představí kompetenční a inovační centrum INTEMAC průlomové technologie a metody v oblasti monitorování a optimalizace energií firem. Tato událost pořádaná dceřinou společností inovační agentury JIC nabídne praktické nástroje pro moderní energetický management. Účast na akci je zcela zdarma.

Správné měření a optimalizace spotřeby energií jsou v dnešním podnikatelském prostředí klíčovým faktorem pro dosažení úspěchu. „Efektivní využívání energií je zásadní nejen pro konkurenceschopnost firem, ale i pro dodržování stále přísnějších ekologických standardů,“ říká Jiří Tomíček, ředitel centra INTEMAC. „Transparentní ESG reporting přináší výhody v oblasti reputace, vztahů s investory, přístupu k financování a také v nových obchodních příležitostech. To z něj dělá významný nástroj, který by měla používat každá firma.“

Klíčové body akce:

  • INTEMAC a jeho partneři během TESTBED Open Day představí postupy, které firmám umožní lépe porozumět a optimalizovat jejich energetické procesy. Akce nabídne praktické aplikace, případové studie a živé ukázky, které mohou zásadně přispět k úsporám a zvýšení konkurenceschopnosti.
  • Matej Sarvaš z INTEMACu se zaměří na efektivní metody měření spotřeby energií a kroky k její optimalizaci. Jakub Masri z Jihomoravského inovačního centra objasní, jak principy cirkulární ekonomiky umožnily firmě Green idea zvýšit svou udržitelnost. Petr Pačes z Evropského digitálního inovačního hubu Brain4Industry předvede na příkladu Škoda Transportation vliv moderních aplikací na ESG strategie.
  • Akce rovněž zahrnuje prezentace firem EDIMA Solutions, WorkSys.Space, Savee, ELKOV elektro, Schneider Electric a Agiception, které představí řešení v oblastech úspor energií v osvětlení, chytrých továrnách a auditech stlačeného vzduchu.
  • Součástí programu bude také kulatý stůl zaměřený na ESG reporting a jeho vliv na výrobní firmy. Diskusní blok se zaměří na sdílení zkušeností a analýzu nejnovějších trendů v oblasti energetického řízení a legislativních požadavků, které nyní vyžadují vyšší transparentnost v oblasti udržitelnosti.

TESTBED Open Day poskytne firmám cenné informace o tom, jak optimalizovat energetické náklady a přizpůsobit se náročným ekologickým normám. Pro více informací o akci a registraci navštivte web centra INTEMAC.

Foto: Ingimage