Brno, 6. srpna 2015 - Od pátku 7. srpna budou mít návštěvníci vily Stiassni možnost putovat po slavných stavbách Bohuslava Fuchse prostřednictvím výstavy z produkce Kotěrova centra architektury o.p.s. a nakladatelství FOIBOS BOOKS. Výstava připomene 120 let od narození tohoto významného architekta.

Bohuslav Fuchs se narodil 24. 3. 1895 ve Všechovicích. Byl žákem a spolupracovníkem Jana Kotěry a postupně se stal se jedním z nejvýznamnějších tvůrců moderní české architektury. Na 150 jeho realizací najdeme nejen v Brně, kde slavný architekt žil, ale také po celé Moravě. Řada soutěžních návrhů směřovala rovněž do Prahy.

Cílem projektu „Putování po stavbách Bohuslava Fuchse“, který byl zahájen malou vzpomínkovou slavností 24. března 2015 v jeho rodných Všechovicích, je přiblížit širší veřejnosti život a tvorbu tohoto vynikajícího architekta, urbanisty a pedagoga. Do konce července se uskutečnily výstavy „Slavné stavby, vily a rodinné domy Bohuslava Fuchse“ ve Všechovicích, v Třeštině, v Tasově a v Luhačovicích v lázeňském hotelu Radun, který je významným Fuchsovým dílem. V holešovském zámku byla do konce července k vidění druhá putovní výstava nazvaná „Slavné stavby Bohuslava Fuchse“, na které jsou prezentována nejvýznamnější architektova díla.

Stejná výstava je od nynějška instalována v bývalé kuchyni ve vile Stiassni. Návštěvníci si ji mohou prohlédnout v rámci prohlídkového okruhu „zahrada“ od pátku do neděle od 10 do 17 hodin až do 20. září 2015.