Brno, 28. července 2023 – Hotel Cosmopolitan Bobycentrum oslavuje svých 30 let. V 90. letech byl areál na vrcholu slávy, probíhaly v něm koncerty nejslavnějších světových hudebních skupin, a celý komplex se stal brněnskou ikonou. Na přelomu milénia ovšem začala pověst hotelu upadat, měnili se majitelé, a Bobycentrum zažilo téměř 18 nepříliš šťastných let. Před pěti lety se ovšem situace změnila, protože vedení hotelu převzala společnost Czech Inn Hotels s jasným cílem obnovit bývalou slávu a dosáhnout toho, aby se Bobycentrum stalo opět místem, které je vyhledávané návštěvníky z celého Česka.

V roce 2018 začala nová éra, kdy se tento areál stal součástí největší české hotelové sítě Czech Inn Hotels. A právě tahle společnost se nyní snaží vrátit Bobycentru jeho původní lesk a slávu. Jeden z největších tuzemských hotelových a zábavních areálů za zhruba dvě miliardy korun postavil a v roce 1993 otevřel podnikatel a bývalý hokejista Lubomír Hrstka. Období velké slávy v 90. letech podtrhla vystoupení rockových hvězd, koncertovali tam třeba skotští Nazareth nebo americká Metallica. Po úspěšných 90. letech ale majitele dostihly dluhy a na jeho firmy byla v roce 2003 podána insolvence. Tím začalo 15 let, kdy Bobycentrum více či méně úspěšně provozovali různí majitelé a nájemci, jeden čas byl dokonce areál uzavřen, nebo se uvažovalo o jeho využití jako ubytovny. Nová etapa se začala psát v roce 2018, kdy areál převzala největší česká hotelová síť Czech Inn Hotels, která Bobycentru navrací dřívější slávu.

„Czech Inn Hotels ubytovává přes milion hostů ročně a Cosmopolitan Bobycentrum byla naše první a rozhodně ne poslední akvizice v Brně. Kromě bohaté historie má celý areál ohromný rozvojový potenciál, který plánujeme dále využívat. Letošní narozeniny hotelu plánujeme pořádně oslovit. Zaměříme se na výzdobu hotelu, dobové výstavy, promítání, slevové akce během prázdnin, a dojde i na folklór a vínečko,” uvedl majitel skupiny Czech Inn Hotels a brněnský rodák Jaroslav Svoboda.

Skupina Czech Inn Hotels se v posledních letech zaměřila na revitalizaci areálu a jeho návrat na vrchol tuzemského hotelového a zábavního průmyslu. Areál byl kompletně zrekonstruován a modernizován, aby vyhovoval nejnovějším trendům a potřebám návštěvníků. Díky tomu se z Bobycentra stalo opět atraktivní místo pro konání koncertů, konferencí a jiných velkých akcí. Skupina Czech Inn Hotels také aktivně spolupracuje s místními podniky, aby zajistila, že hotel Cosmopolitan Bobycentrum bude nejen prosperujícím podnikem, ale také pozitivním přínosem pro komunitu. Cílem společnosti je nyní rozšiřovat služby a nabídku hotelu, aby uspokojila různé potřeby svých hostů od rodin s dětmi, přes obchodní cestující až po fanoušky hudby, kteří sem přijíždějí za koncertními zážitky. V Bobycentru je kladen velký důraz na kvalitu a vysoký standard poskytovaných služeb, což se odráží v pozitivních recenzích a vysoké míře spokojenosti návštěvníků.

Hotel Cosmopolitan Bobycentrum je ideální svojí polohou, nacházející se na okraji centra Brna v blízkosti Lužáneckého parku a Vily Tugendhat. Svou lokalitou je dokonalým místem pro ty, kteří chtějí prozkoumat krásy města Brna a jeho okolí, ať už jde o výlet s rodinou nebo o pracovní cestu. V blízkosti hotelu se nachází městský plavecký stadion Lužánky, Botanická zahrada a arboretum Mendelovy univerzity. Hotel je navíc citlivě začleněný do samotné struktury komplexu Bobycentrum, jehož součástí je posilovna, squash, bowling, wellness a koncertní hala Zoner BobyHall, kde se konala řada významných společenských akcí. V rámci komplexu je navíc možné využít i řadu gastronomických zařízení, které nabízí širokou škálu chutí od tradičních českých jídel až po mezinárodní kuchyni.