Brno, 1. prosince 2023 - Rada města Brna souhlasila s poskytnutím 187 tisíc korun na zajištění vstupu do nové expozice Tichá hrdinství 11 brněnským základním školám, které se v letošním roce zapojily do vzdělávacího projektu Příběhy našich sousedů.

Institut Paměti národa sídlící na Radnické ulici v květnu letošního roku otevřel novou multimediální interaktivní expozici Tichá hrdinství, která vypráví technologickými prostředky 21. století příběhy historie 20. století. Prostřednictvím skutečných příběhů se tak děti seznámí s érou druhé světové války nebo s totalitním režimem v 50. letech. Navíc se i aktivně zapojí do zkoumání vzpomínek pamětníků a díky použitým technologiím budou moci dobrodružství prožívat společně s nimi. Expozice obsahuje nejen netradiční projekce, ale i vizuální a zvukové efekty, interaktivní obrazovky nebo rozšířenou realitu.

„Finanční příspěvek na vstup do nové expozice Tichá hrdinství získá Základní škola Gajdošova 3, Jana Broskvy 3, Jihomoravské náměstí 2, Kneslova 28, Košinova 22, Krásného 24, Křenová 21, Mutěnická 23, Pastviny 70, Pavlovská 16 a Řehořova 3. Každá škola tak dostane 17 tisíc korun,“ řekla radní města Brna pro oblast školství Irena Matonohová.

Poskytnutí příspěvku musí ještě schválit prosincové zastupitelstvo.

Zdroj: TIS MMB, foto: Ingimage