Na středu 9. září je připraven na náměstí Svobody v Brně koncert pro dárce krve a širokou veřejnost. Touto akcí pomáhá Český rozhlas už řadu let získávat nové dárce krve. Před čtrnáctou hodinou zahájí program moderátorka Českého rozhlasu Brno Petra Polzerová a uvede na pódium první účinkující. Od 14 hodin vystoupí mladí muzikáloví herci a zpěváci, které Brňané znají z Městského divadla Brno: Jana Musilová, Hana Holišová, Robert Jícha a Lukáš Vlček. V 15 hodin se mohou posluchači těšit na brněnskou folkovou legendu, skupinu Folk Team, kterou v 16 hodin vystřídá finalista pěvecké soutěže Česko hledá Superstar Petr Bende se skupinou Band. Závěr koncertu se ponese v jazzovém rytmu. Asi v 17 hodin zazpívá brněnská jazzová zpěvačka Gabriela Kočí se skupinou Slowhand.
Darovat krev můžete v tentýž den (9. září) od půl sedmé do dvou hodin odpoledne na Transfúzní stanici Fakultní nemocnice v Brně-Bohunicích a ve Zlíně na Hematologicko transfúzním oddělení Baťovy nemocnice od šesti do dvanácti hodin. Z důvodu rozšiřování registru zve brněnská transfúzní stanice na tento termín pouze nové prvodárce. Dříve registrovaní dárci krve dostanou pozvánky na odběry podle další potřeby transfúzní stanice.

Myšlenka akce se zrodila v Brně, kde mohli v prosinci 1992 poprvé přijít dárci krve na odběr zorganizovaný rozhlasem. Tehdy a v dalších několika letech se odběry konaly přímo v budovách rozhlasu a akce se rozšířila do celé republiky. Dnes už se odběry odehrávají na transfúzních stanicích čtyřikrát ročně. Český rozhlas Brno navíc pravidelně dvakrát do roka při příležitosti těchto odběrů pořádá i kulturní program, který atraktivní a zábavnou formou zároveň propaguje dárcovství krve. Je poděkováním novým dárcům a seznamuje širokou veřejnost s dalšími podrobnostmi o darování krve. V Jihomoravském a Zlínském kraji na akci spolupracuje Transfúzní stanice Fakultní nemocnice v Brně a Hematologicko transfúzní oddělení Baťovy nemocnice ve Zlíně.