Režisér Pavel Jandourek (Maharal, Kája a Zabi, Velkofilm, Dům U Zlatého úsvitu atd.) začal v brněnském studiu České televize natáčet film s názvem Sejít z cesty. Do hlavních rolí obsadil Ondřeje Pavelku, Václava Neužila a Jitku Čvančarovou. Natáčení potrvá přibližně jeden měsíc. Film uvidí diváci České televize v roce 2011.
Televizní film Sejít z cesty je ryze českou, lehce komediální variantou road-movie příběhu. Hlavní hrdina, mladý právník magistr Běloušek (Václav Neužil) má ve filmu zdánlivě velmi jednoduchý úkol, přivézt k soudu z Prahy do Olomouce jednoho lehce bohémského pobudu. Místo tří hodin v autě ale nakonec stráví na cestě s výstředním stárnoucím rockerem Petem (Ondřej Pavelka) několik dní. Tento nechtěný výlet pak výrazně změní jeho pohled na svět. „Je to vlastně taková rocková jízda umocněná hudbou, kterou pro film složil Michal Pavlíček,“ říká režisér Pavel Jandourek.
Scénář k filmu napsal Richard Císař, za kamerou stojí Petr Vejslík. V dalších rolích se představí Vanda Hybnerová, Oldřich Navrátil, Michaela Kuklová, Ladislav Kolář, Luboš Veselý a další. Štáb natáčí v Brně a okolí, na Vyškovsku, v Pelhřimově, ale také na dálnici D1 a dalších místech.