V sobotu 8. května zazní od 19 hodin v Janáčkově divadle v Brně hudba v překvapivých a zajímavých spojeních. Na scéně vystoupí španělský symfonický orchestr Chamartín, pěvecký sbor Talía a orchestr lidových nástrojů VUS Ondráš. Vstupenky na koncert v ceně 150 korun jsou stále k dispozici v předprodeji Národního divadle v Brně.
Mimořádný hudební zážitek slibuje propojení středoevropské a španělské hudební tradice s nabídkou širokého repertoáru od slovenských tanců, přes rumunské a české rytmy, hudbu inspirovanou vídeňským císařským dvorem až po španělskou zarzuelu, tedy čistě španělský žánr, ekvivalent naší operety nebo zpěvohry.
V České republice mají příležitost zhlédnout toto vystoupení diváci v premiéře v Janáčkově divadle v Brně 8. května, o den později, tedy v neděli 9. května se rozezní hudba, která nezná hranic, také v Obecním domě v Praze. Španělské publikum bude mít příležitost si koncert vychutnat v domácím prostředí 20. května v Koncertním sále města León. Následující den přivítá hudebníky a umělce Národní hudební sál v Madridu.
Koncert se koná pod záštitou primátora města Brna Romana Onderky v rámci španělského předsednictví EU a jeho výtěžek bude věnován na opravy Bezbariérového divadla Barka, které provozuje Liga vozíčkářů.