Slavnostní tečkou za třetím ročníkem soutěže o nejlépe opravenou památku Jihomoravského kraje bylo předání cen vlastníkům památek, kteří získali v hlasování veřejnosti nejlepší ocenění. Ceremoniál se uskutečnil v pátek 7. května v budově Krajského úřadu Jihomoravského kraje za přítomnosti náměstka hejtmana Václava Božka, z jehož rukou vítězové převzali diplomy. Jménem odborné komise ocenil majitele památek i pořadatele soutěže Zdeněk Vácha z Národního památkového ústavu.
Ve třetím ročníku byla soutěž poprvé rozdělena na kategorie, aby bylo možno objektivněji posuzovat jednotlivé památky. Samostatně byly hodnoceny velké stavby, díla výtvarného umění a drobné stavby. Ve třetím ročníku soutěže se letos utkalo třicet opravených památek. V kategorii velkých staveb jich soutěžilo šestnáct, v kategorii drobných staveb sedm, stejně jako v kategorii děl výtvarného umění. Hlasování prostřednictvím SMS zpráv se zúčastnilo 10 700 hlasujících.
V kategorii velkých staveb byl oceněn objekt Švýcárna u železárny Stará huť u Adamova (dar kraje 150 000 Kč) a kostel Panny Marie v Bohuticích (dar kraje 50 000 Kč). V kategorii uměleckých děl získala prvenství socha sv. J. Nepomuckého v Jedovnicích (50 000 Kč) a v kategoii drobných staveb kaple sv. Michala v Ladné (50 000 Kč). Mimořádný dar ve výši 20 000 Kč získali majitelé rekonstruované bývalé fary v Klentnici, mimořádnými desetitisícovými dary byly na návrh soutěžní komise oceněny kaple v Hrušovanech nad Jevišovkou a štuková výzdoba v kostele sv. Andělů strážných ve Veselí nad Moravou. Udělena byla také čestná uznání za účast v soutěži.