Brno, 24. listopadu 2023 – Za dveřmi je čas vánoční. Na co se můžete během tohoto krásného období těšit v Muzeu města Brna? Na hradě Špilberku je připravený program na každou adventní sobotu, tentokrát s názvem ŠPILBERK ŽIJE! Kouzlem Vánoc. Výstava Lesem se zahalí do vánočního hávu a sváteční atmosféra bude panovat také ve vile Tugendhat.

Vánoce v Muzeu města Brna na hradě Špilberku letos budou prostě kouzelné. A co by to bylo za kouzelné Vánoce bez rozsvícení vánočního stromku? Vezměte si 2. prosince z domu vaši oblíbenou vánoční ozdobu a přijďte nám pomoct dozdobit náš velký strom na velkém nádvoří, který potom společně rozsvítíme. Slavnostní rozsvícení proběhne v 17.00. Od 16.00 do 18.00 se můžete těšit na doprovodný hudební program a občerstvení. Akce je zdarma.

Vánoční LeSnění 9. prosince, to bude zábavný i poučný program pro malé i velké ve výstavě Lesem, který si pro vás nachystalo Oddělení muzejní pedagogiky. Přijďte snít a prožít příběh Vánoc netradičně ve výstavě Lesem.

  • Kapacita: 20 (platí se zvlášť - dítě, dospělý)
  • Časy: 10:00 a 13:00
  • Délka trvání: 90 min
  • doporučený věk 7+

Tu pravou vánoční atmosféru nasajete 16. prosince, kdy bude na hradě Špilberku probíhat od 12.00 do 17.00 vánoční den s bohatým doprovodným programem i občerstvením nejen na velkém nádvoří. Společně si opečeme špekáčky, zazpíváme si koledy, vystoupí kouzelnice se svoji show Sněhové království a celý den velkolepě zakončí vánoční lightshow. Vstup na akci je zdarma.

I na tuto sobotu si Oddělení muzejní pedagogiky připravilo speciální vánoční program, tentokrát zaměřený na Nezvyklé a zapomenuté vánoční zvyky. Dozvíte se, proč naši předkové dodržovali zvyky a tradice, čemu věřili, a před čím je měly ochránit? Dávné tradice společně oživíme a připomeneme si význam obyčejů. Zažijte hříčky a rituály v prostorách hradu Špilberku neopakovatelným způsobem.

  • Kapacita: 20 (platí se zvlášť - dítě, dospělý)
  • Časy: 10.00 a 13.00
  • Délka trvání: 90 min
  • doporučený věk 7+

Zdroj: MUmB, foto: Ingimage