Společnost Zbrojovkapůl, navazující na enfant terrible brněnské divadelní scény Divadlo v 7 a půl, odstartuje 13. června v brněnské továrně Zbrojovka sérii představení nového projektu Muž a žena. Na scéně se v režii M. T. Růžičky objeví Dana Růžičková, Michal Isteník a Jana Kalvodová, která bude představení doprovázet hrou na akordeon.
Inspirací k inscenaci byl film Clauda Lelouche z roku 1966 Muž a žena s Anouk Aimée a Jeanem-Louisem Trintignantem v hlavních rolích. Na základě tématu setkání dvou lidí, kteří mají všechny předpoklady a možnosti, jak naplnit vznikající silný cit, ale přesto se jim to z nějakého důvodu nedaří, vznikl zcela nový scénář.
Diváky čeká kompletní program zahrnující občerstvení ve francouzském stylu, divadlo, výstavy a instalace a hudbu v podání kapely Panenka vyzutá. V rámci každého večera se bude konat výstava Mladá košická fotografie kurátorky Diany Dobrescu, výstava umělecké skupiny Cuprum, multimediální instalace studentů AVU, studentů FaVU, výstava komiksů Fagi atd.
Série představení bude probíhat v budově číslo 7 brněnské továrny Zbrojovka. Premiéra se uskuteční 13. června. Reprízy jsou naplánovány na dalších šest večerů. Celý projekt je financován ze soukromých zdrojů, prostory Zbrojovky jsou také soukromým majetkem. Po vzoru Factory Andy Warhola nebo pražské Meet Factory a La Fabriky by mělo v budoucnosti v brněnské Zbrojovce vzniknout otevřené místo ke svobodnému setkávání, tvorbě a prezentaci nezávislého živého umění v městě Brně i na celé Moravě.

www.zbrojovkapul.cz