Brno, 13. května 2024 - Konkurz Brněnského Dětského Divadla (BDD) se uskuteční v neděli 2. června 2024 od 9:00 do 16.00 hod. v prostorách auly Gymnázia Matyáše Lercha, Žižkova 55, Brno. Konkurzu se mohou zúčastnit děti s různými zájmy ve věku od 8 do 16 let, resp. mládež do 18 let.

BDD je dětský divadelní soubor, který se ve všech oblastech své výchovně umělecko‑dramatické činnosti zaměřuje na aktivní zapojení dětí různého věku již od samého počátku přípravy každé jednotlivé divadelní inscenace. Děti, které konkurzem úspěšně projdou, se mohou již zúčastnit Letního soustředění BDD 2024 v termínu od 18. 8. do 31. 8. 2024.

BrDD logo

Přihlásit se k účasti na konkurzu a další informace lze získat na e‑mailové adrese: detskedivadlo-brno@seznam.cz (ve vašem e-mailu prosím uveďte i vaše tel. číslo, abychom na vás měli rychle kontakt).
V případě, že preferujete telefon před e.mailem, můžete se k účasti na konkurzu přihlásit i telefonicky na čísle: +420 603 584 610.

Základní informace o práci BDD najdete na webové stránce www.brdd.cz.

BDD od svého založení (r. 2009) doposud uvedlo, převážně v prostorách sklepní scény Divadla Husa na provázku, mimo jiné, tyto inscenace:

  • Lesní láska – scénář Milan Uhde, hudba Miloš Štědroň, režie: Simona Nyitrayová.
  • Sachsiáda – středověké frašky, Hans Sachs, režie: Vítězslav Větrovec.
  • Rozhádaná abeceda – o šikaně na ZŠ. Scénář a režie Michaela Rotterová.
  • Z Lednice do Brna – projížďka po místech, nejen z brněnských pověstí, dnes neexistující linkou šaliny č. 7. Režie Jiří Liška.
  • Ven ze svého stínu – máte strach, že ztratíte mobil? Vybije se baterie, budete mimo signál? Tato fobie, která postihuje více než 53% lidí, se nazývá Nomofobie – NO MObile PHOne phoBIA. Režie: Lenka Cacková.
  • Kryloff Show 2019 – neobvyklé zpracování výběru bajek světového autora. Režie: Yulia Berezhnaya.
  • Proč zrovna já? – každý z nás je jedinečnou osobností a vlastně jsme každý „nějak jiný", každý jsme „originál".
  • Krysař – celosvětově známá pověst v aktualizované podobě, režie: Kateřina Houdová.
  • Kytice – osm okvětních plátků z Erbenovy hororově pohádkové Kytice v podání dětí z Brněnského Dětského Divadla.
  • AI.U.R. aneb Univerzální roboti umělé inteligence – divadelní představení, které nabízí pohled do budoucnosti, kdy bude hrát umělá inteligence stále významnější roli v našem životě. Režie: Lenka Cacková.

Brněnské dětské divadlo 1

Brněnské dětské divadlo 2

Brněnské dětské divadlo 3

Projekt BDD se koná za finanční podpory Jihomoravského kraje, statutárního města Brna a MČ Brno-‑střed.

Text a foto: BDD