… je stejně pestrý jako barvy podzimního listí. Kromě klasických procházek jsou v nabídce taky přednášky, aby město mohli poznávat i ti méně pohybliví, a dokonce zájezd na Hukvaldy za Leošem Janáčkem. A novinka? Při zakoupení vstupenky na jakoukoli autenTICkou prohlídku či přednášku máte v Infocentru pod krokodýlem nebo Infocentru TO JE BRNO pohlednici s originální fotografií Romana France ZDARMA.

Profesionální průvodci TIC BRNO vás provedou brněnskou historií i současností, městem i přírodou, program myslí na dospělé, děti, seniory, ale třeba i na cyklisty nebo na běžce. AutenTICké prohlídky PODZIM V BRNĚ jsou tu zkrátka pro všechny!

100+24 brněnských kuriozit, absurdit a bizarností, Obřany a Maloměřice, Brněnské maličkosti, Brno v období (klimatické) změny, Pivní Brno, Příběhy brněnských domů I a IV, Jatka, škrobárny, slévárny, Chudý život bohatých, Kolem řeky za kávou, Průmyslové veletrhy a výstavy, Stránská skála a Bílenda, Legendární Napoleon v Brně, Poetická procházka brněnským podvečerem, Židovský, německý a romský Cejl, Z Líšně do Mariánského údolí, Vily v Žabovřeskách, Průvodce pro (ne)textiláky, Brněnské kavárny současné i zmizelé, Nejstarší vilová kolonie v Brně, Brněnské výstaviště pro fajnšmekry, Byl život za první republiky jako z filmů pro pamětníky?, Running tour, Kolem Brnem, Courání po Oltecu, Brno před sto lety, Smrt a rozklad v Brně a Všichni brněnští svatí – to jsou názvy autentických prohlídek, na které jste zváni.

Takže zbývá si jen vybrat, koupit si včas vstupenku, abyste se na prohlídku dostali, a užít si hezké chvíle a zajímavé informace o milovaném Brně. Vstupenky jsou k dostání v Infocentru pod krokodýlem v Radnické 8, v infocentrum TO JE BRNO v Panenské 1 a on-line na www.autenticke-prohlidky-brno.cz. Ke každé zakoupené vstupence si můžete v infocentrech na Radnické či Panenské vyzvednout pohlednici s fotografií od Romana France ZDARMA.

Fotografie s názvem Alice a Nika Jáňovy vzpírají duet pro Janáčka vyfotil Roman Franc u sochy Leoše Janáčka u Janáčkova divadla a odkazuje na letošní Janáčkovo 170. výročí narození. „Tuhle sochu Leoše Janáčka znám dlouho, ale chodil jsem kolem ní a nikdy jsem se nepodíval pořádně nahoru. Až jednou jsem si všiml výrazu jeho tváře a ten mě inspiroval k tomu, že by se pod sochou mohlo odehrát něco málo pravděpodobného, něco, na co by Mistr koukal seshora trochu povýšeně, nad čím by ohrnoval nos a trochu si brblal pod vousy,“ popisuje vznik fotky fotograf.

foto: Simona Modrá