Brno, 27. září 2024 - Kaunas Big Band je již více než 30 let vlajkonošem jazzové kultury Kaunasu a Litvy a představuje životní školu jazzu pro několik generací litevských hudebníků. Se svým programem Tribute to Ella Fitzerald vystoupí v brněnském Kabinetu MÚZ v sobotu 5. října 2024 v rámci klubového festivalu BATCH.

Profesionální jazzový orchestr do svého repertoáru vedle klasických big band skladeb zařazuje i moderní jazzové kompozice. Je známý svými experimenty a aktivní spoluprací s interprety napříč Litevskou hudební scénou, která vyústila v množství úžasných projektů. Například „Jazz Close to...“, série koncertů na netradičních místech jako Vilnius Gariūnai market, největším tržišti v Litvě, „Jazz Lessons“ ve spolupráci s divadelními herci, cirkusovými artisty a dalšími umělci nebo „Jazz & Breakdance Show“ s tanečníky break dance.

Současný koncertní program Kaunas Big Bandu s názvem Tribute to Ella Fitzerald je o aristokraticky luxusním setkání Elly Fitzgerald a mladé generace litevské jazzové zpěvačky Laury Budreckytė. Přestože jazzové zpěvačky od sebe dělí více než století, mají společné přednosti. Stejně jako působivé barvy hlasu těchto interpretek, jejich pozornost a citlivost k přednášeným textům, široká diapozitivita, čistota hlasu a schopnost volně improvizovat. Vychutnejte si zlaté stránky jazzové historie!

V rámci festivalu BATCH vystoupí 4.–5. října 2024 v Brně ve třinácti brněnských hudebních klubech více než pět desítek českých a zahraničních umělců. Za jedno vstupné se dostanete do téměř všech brněnských klubů, díky čemuž mezi nimi můžete libovolně přecházet a objevovat tak nejen nové kulturní prostory, ale i rozmanité hudební žánry. Vstupenky zakoupíte v síti GoOut.cz.