Brno, 17. září 2024 – Jediný koncert grungeových legend Mudhoney v ČR je za rohem. Kapela, která zásadním způsobem ovlivnila Nirvanu a sound devadesátých let zahraje ve čtvrtek 19.9. na brněnské Flédě. Večer odstartuje holandská noise-rocková parta SØWT a afterparty zajistí DJ Superunknown (a.k.a. ShaBoy, ex-Cliché). Ten zahraje speciální grungeový set.

Undergroundoví Mudhoney (zpěvák Mark Arm, kytarista Steve Turner, baskytarista Guy Maddison a bubeník Dan Peters) přijíždějí na Flédu se svým typickým primordiálním, punkový zvukem, a s Armovy břitkými texty glosujícími aktuální dění. Kapela byla založena v roce 1988 v Seattlu, a přestože vždy působily mimo mainstream, jejich tvorba měla velký vliv na sound devadesátých let. Na svém kontě mají dvanáct plnohodnotných studiových alb, z nichž nejnovější Plastic Eternity vyšlo loni.

Support Mudhoney na Flédě zajistí holandská noise-rocková kapela Søwt, která vzešla z legendárního eindhovenského squatu Stroomhuis. Na následné afterparty zahraje DJ Superunknown (a.k.a. ShaBoy, ex-Cliché) speciální grungeový set. Kromě klasik od legend Alice in Chains, Smashing Pumpkins nebo třeba Melvins nezapomene ani na perly jako Temple of the Dog, Mother Love Bone, 7 Year Bitch atd. Budeš si moct svátečně propotit svou starou flanelku, nebo si s kámošema užít devadesátkovej zvukovej "bordel" jako poslechovku.

Foto: Ingimage