Na letošním ročníku veletrhu Sport Life, který proběhne 5. až 8. listopadu na brněnském výstavišti, se Jihomoravský kraj představí dvěma samostatnými expozicemi, které jsou věnovány sportu a jeho propagaci na území kraje. Stánek v pavilonu A1 je připraven jako otevřený informační prostor pro sportovní subjekty Jihomoravského kraje, které mohou představit svoji pravidelnou činnost a sportovní akce. Rodiče by zde měli najít informace kde, kdy a jak vybrat správný sport pro své dítě. Nadace sportující mládeže připravila pro tuto příležitost program na predikci výšky dítěte, jejímž výstupem je předpokládaná výška dítěte v dospělosti s doporučením výběru vhodného sportu. Veřejnosti budou prezentovány významné sportovní akce, které proběhnou na území Jihomoravského kraje v roce 2010. Samostatně prezentován bude projekt Olympiád dětí a mládeže, který je Jihomoravským krajem významně podporován a do kterého se po dobu jeho existence zapojilo více jak 1500 nadějných olympioniků Jihomoravského kraje.
Na stánku kraje bude představen Cyklo portál Jihomoravského kraje (www.cyklo-jizni-morava.cz), na kterém je velké množství zajímavých a praktických informací nejen pro milovníky cyklistiky a o který byl velký zájem již v loňském roce. Veřejnost si u infopultu prakticky vyzkouší vyhledávání vhodných tras a výletů na území našeho regionu. Klub českých turistů mimo jiné představí kalendář akcí na rok 2010. Samostatný infopult bude věnován možnostem sportování pro osoby s postižením. V sobotu 7. listopadu budou pro návštěvníky na stánku připraveny autogramiády úspěšných sportovců Jihomoravského kraje.
V letošním roce se expozice Jihomoravského kraje rozrostla o tzv. aktivní zónu v pavilonu G1. Na více než 500 m2 je pro návštěvníky připraveno množství atraktivních sportovních aktivit k praktickému vyzkoušení. Ve čtvrtek a v pátek v dopoledních hodinách proběhnou projekty Nadace sportující mládeže Pohyb „1P“ pro pětileté děti a Pohybové Předpoklady „2P“ pro 9–10leté děti. Oba mají za cíl prostřednictvím škol a rodičů iniciovat zájem dětí o sport. V rámci těchto projektů navštíví v sobotu odpoledne expozici JMK mistři světa v disciplíně open double freestyle Tomáš Tuček a Martin Sládek. V odpoledních hodinách a po celý víkend regionální centrum sportu pro všechny a Dům sportu ČASPV Brno představí a nabídne k praktickému vyzkoušení velké množství cvičebních pomůcek – novinek, jako je airtrack, šlapadla, bossy, triky, a to vše pod dohledem kvalifikovaných cvičitelů a trenérů. V rámci expozice bude prezentováno Světové finále středních škol ve stolním tenise, které proběhne v našem kraji v březnu 2010. Samostatnou prezentaci připraví sportovci SK Kociánka Brno. Pro příchozí je připravena prezentace boccii, rozšířeného a oblíbeného sportu pro osoby s postižením, slalom na vozíku a cyklotrenažer. Po celou dobu budou v rámci expozice G1 připraveny soutěže s maskotem Her IV. zimní olympiády dětí a mládeže 2010. Zejména možnost vyzkoušet si interaktivní hry Wii Fit bude jistě velkým lákadlem pro všechny příchozí.