Pardubice, 5. ledna 2011 - Hokejový klub HC Eaton Pardubice se ve středu na svém webu ohradil proti tvrzení médií, že nedělní extraligový duel s Kometou Brno, jenž se hrál pod širým nebem, skončil ve ztrátě a chybějící peníze doplatí městská radnice. V médiích se objevila informace, že proto, aby nedělní extraligový zápas hraný na plochodrážním stadionu ve Svítkově pod širým nebem skončil z finančního hlediska plusem, muselo by na něj dorazit minimálně dvacet tisíc lidí. To se ale nestalo. Na historicky první zápas pod širým nebem v samostatné české extralize bylo zvědavo 17 140 diváků.


Tím podle médií vznikla v rozpočtu několikamilionová díra, která měla být vymazána za pomoci pardubické radnice. S tím ovšem nesouhlasí generální manažer klubu Zbyněk Kusý. Ten už po utkání naznačil, že celá akce stála přibližně 15 milionů korun, což je prakticky stejná suma, kterou Východočeši utkáním vydělali.

Na internetových stránkách klubu se ve středu časně ráno objevilo následující prohlášení. "Dle přibližných účetních výsledků neskončil HOCKEY OPEN AIR GAME 2011 finanční ztrátou. Rozpočet byl koncipovaný jako ziskový při maximální návštěvnosti a jako vyrovnaný při návštěvě zhruba 16 000 diváků. K dnešnímu dni neobdržel HC EATON a. s. na podporu tohoto projektu žádnou finanční dotaci od Magistrátu města Pardubice a veškeré své závazky vůči městským společnostem splní," uvádí zástupci pardubického klubu.

"Jsme pyšní na to, že jsme měli možnost akci takovéhoto rozsahu pořádat jako první v novodobé historii samostatného českého sportu a mediální pokrytí projektu je srovnatelné s faktem získání titulu „Mistra republiky“. V tomto ojedinělém zápase se utkala dvě v současnosti divácky nejúspěšnější mužstva v České republice, která spojuje dlouholetá sportovně velmi úspěšná historie. Děkujeme všem fanouškům, kteří náš zápas navštívili, jakož i všem těm, kteří se s námi podíleli na organizaci."

Ondřej Huml, René Machálek