Brno, 12. dubna 2011 - Psychicky vypjaté ligové boje proloží fotbalisté Zbrojovky v tomto a příštím týdnu dvěma čtvrtfinálovými zápasy Ondrášovka Cupu, v nichž se střetnou s Hanáckou Slavií Kroměříž.

První vzájemný duel sehrají oba týmy ve středu na brněnském trávníku. Domácí Zbrojovka je v utkání favoritem a bere jej jako možnost ke zvýšení sebevědomí po třech ligových porážkách v řadě. "Doufáme, že pohár pro nás bude dobrou přípravou na důležitý nedělní ligový zápas s Libercem. Určitě chceme uspět a byl bych rá, kdybychom utkání zvládli, a trochu si tak vylepšili náladu. Ideální by bylo, kdyby se dokázali střelecky prosadit naši útočníci, kterým se zatím v koncovce nedaří," uvedl trenér Karel Večeřa.

Poslední utkání svého pohárového soupeře trenéři nesledovali, ale informace o Kroměříži mají. "Poslední kolo hráli v neděli dopoledne, když jsme byli na cestě do Prahy. Víme ale, že v Olomouci proti domácí juniorce především dobře bránili a něco podobného nás asi čeká i v Brně," uvedl Večeřa na adresu aktuálně čtvrtého celku Moravskoslezské fotbalové ligy.

Je možné, že v brněnské sestavě dojde oproti poslednímu ligovému duelu k nějakým změnám, ovšem to se rozhodne až po posledním předzápasovém tréninku. "V tuto chvíli ještě nedokážu říct, jestli budeme někoho šetřit. Uvidíme, jak na tom hráči budou. Pokud by měl někdo menší potíže, tak nebudeme riskovat. Jinak bychom však chtěli nastoupit v nejsilnějším možném složení. Určitě nebude moct nastoupit zraněný Mitrovič a také Šural, který by po dlouhé pauze možná mohl poprvé naskočit až do odvety za týden," doplnil Karel Večeřa.

První čtvrtfinálový duel se hraje ve středu 13. dubna od 18 hodin na stadionu v Srbské ulici, odveta v Kroměříži je na programu příští středu od 17 hodin.