Brno, 14. dubna 2011 (MEDIAFAX) - Představenstvo fotbalového klubu FC Zbrojovka Brno ve čtvrtek jmenovalo novým hlavním trenérem prvoligového A mužstva bývalého útočníka Zbrojovky a Radidu Vídeň Reného Wagnera, který tak na trenérské pozici nahradí Karla Večeřu. Devětatřicetiletý René Wagner, který dosud působil jako kouč dorosteneckého týmu klubu, v pátek převezme přípravu mužstva a povede ho už při nedělním utkání 24. kola I. ligy proti Liberci. Převezme celek v kritické situaci na předposledním 15. místě tabulky, v níž má po 23 kolech jenom 19 bodů, o čtyři více než poslední Ústí nad Labe a má třibodovou ztrátu na záchrannou 14. příčku, na níž je momentálně 1. FK Příbram.

Představenstvo klubu FC Zbrojovka Brno se ke změně rozhodlo po středeční prohře v prvním čtvrtfinálovém utkání Ondrášovka Cupu s třetiligovou Kroměříží. Karel Večeřa během zimní přestávky výrazným způsobem obměnil kádr, ale současně bojoval s velkými zdravotními problémy.

René Wagner, který v letech 1995 až 2001 odehrál 11 zápasů za národní mužstvo a v jeho dresu vsítil tři góly, ukončil profesionální hráčskou kariéru v roce 2008 v dresu Zbrojovky po návratu z Rakouska, kde působil v letech 1996 až 2004 v Rapidu Vídeň a další dvě sezony v SV Mattersburg. Je stále aktivním hráčem a hraje nižší soutěž v Rakousku za SV Leobendorf.

Pavel Skramlík