Brno, 17. dubna 2011 (MEDIAFAX) - Fotbalisté Liberce zvítězili v nedělním utkání 24. kola Gambrinus ligy 1:0 na trávníku Zbrojovky Brno, kterou poprvé vedl nový kouč René Wagner. Tři body zajistil Severočechům v 52. minutě útočník Jan Nezmar, domácí zůstali po čtvrté prohře v řadě předposlední.

Brněnské fotbalisty převzal v pátek po odvolaném kouči Karlu Večeřovi bývalý skvělý střelec René Wagner, ale jeho svěřenci ofenzivní podívanou nepředvedli. Wagner udělal oproti pohárovému propadáku s Kroměříží tři změny v sestavě, kýžený to efekt to však po třech ligových prohrách v řadě nepřineslo.

Domácí celek narážel na organizovanou obranu Severočechů, kteří využívali příležitosti k nebezpečným brejkům. Ve 27. minutě se dvakrát blýskl brněnský gólman Krbeček, který nejprve vychytal Gecova a nohou dokázal zneškodnit i dorážku Nezmara. Na druhé straně napřáhl za hranicí šestnáctky Kalabiška, ale jeho levačka těsně minula tyčku Bičíkovy brány.

Do druhé půle vstoupili aktivněji hosté. Váchovu ránu ještě Krbeček stačil vytěsnit na roh, ale v 52. minutě už byl bezmocný, když po centru Fleišmana zůstal nekrytý Nezmar a hlavou zavěsil. Rychlé vyrovnání měl na noze Borek, jenže z úhlu poslal míč nad břevno. Po hodině hry mohli vést Severočeši o dvě branky, ale Breznaníkův pokus zastavila tyč. Brno se za celý zápas nezmohlo na kloudnou akci, přesto mohlo vyrovnat, dělovku Přerovského však vyrazil Bičík.

Zbrojovka prohrála počtvrté v řadě a společně s Ústím nad Labem zůstává největším kandidátem na sestup. Fotbalisté Liberce naopak počtvrté za sebou neinkasovali a ze čtyř posledních kol vybojovali třetí výhru.

Gambrinus liga, 24. kolo:

FC Zbrojovka Brno - FC Slovan Liberec 0:1 (0:0)
Branka: 52. Nezmar. Rozhodčí: Královec - Gallo, Dobrovolný. ŽK: Borek, T. Došek, Přerovský - Dočkal. Diváci: 2277.

Sestavy:
FC Zbrojovka Brno: L. Krbeček - Husár, Migliorini, Simerský, Hamouz - Přerovský (76. R. Valenta), Dostálek, Rýdel, Borek - T. Došek (67. Rabušic), Kalabiška. Trenér: René Wagner.
FC Slovan Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Dejmek, Kelič (72. Holeňák), Fleišman - Dočkal, Vácha, Gecov, Breznaník (90. Papoušek) - Štajner, Nezmar (83. Hadaščok). Trenér: Petr Rada.

Petr Říha