Brno, 24 ledna 2023 - Na svém posledním zasedání se brněnští radní zabývali podporou vrcholového sportu. V jejím rámci doporučili zastupitelstvu schválit pro tyto účely částku ve výši 91 004 tis. Kč. „Brno je městem sportu, a proto chceme stejně jako v předchozích letech podporovat místní kluby a sportovce. Ti se navíc podílí na reprezentaci našeho města nejen v rámci republiky, ale díky účasti v mezinárodních ligách a turnajích rovněž v zahraničí,“ uvedla primátorka Markéta Vaňková.

O dotaci na podporu vrcholového sportu na rok 2023 požádalo 72 brněnských sportovních organizací. K žádosti dokládaly např. podklady prokazující úroveň sportovní výkonnosti, výsledky dosažené v daném sportovním odvětví v nejvyšších republikových soutěžích, finanční rozvahu nákladů spojených s přípravou a účastí na soutěžích vrcholových sportovců apod.

„Věříme, že i díky naší podpoře v Brně udržíme vysokou úroveň vrcholového sportu. Ten má koneckonců řadu dalších pozitivních efektů, mezi nejdůležitější patří například inspirování mládeže či ekonomický přínos,“ dodal radní pro sport Tomáš Aberl.

Zdroj: TIS MMB