Brno, 19. dubna 2023 - Brňané se mohou těšit na nový prostor pro aktivní a zábavné trávení volného času s názvem Zamilec – dětské hřiště a sportoviště. Ten vznikl díky participativnímu rozpočtu Dáme na vás, slavnostně byl otevřen v úterý 18. dubna.

„Jsem velmi rád, že díky participativnímu rozpočtu můžeme otevřít nové dětské hřiště a sportoviště v Zamilovaném hájku. Hřiště je navrženo tak, aby podporovalo pohybovou aktivitu, rozvoj motoriky a sociálních kontaktů dětí. Najdete tu například různé prolézačky, lanové prvky, šplhací kůly, ručkovadlo s ribstoly, trojhrazdu, lavici s balančními prvky i hmatový chodník. Chtěl bych poděkovat všem, kteří se podíleli na realizaci projektu, a těším se na radostné chvíle, které zde budou nejen děti prožívat. Srdečně zvu všechny, kteří chtějí strávit volný čas aktivně, do tohoto krásného koutu Brna,“ uvedl Filip Chvátal, radní pro participaci.

Nápad s názvem Zamilec – dětské hřiště a sportoviště je skvělým příkladem toho, jak spolupráce mezi městem a občany může přinést konkrétní a prospěšné výsledky pro širokou veřejnost. Tento nápad nabízí širokou škálu herních prvků, které jsou vhodné pro různé věkové kategorie.

„Projekt si kladl za cíl vybudovat v oblíbené destinaci mnoha Brňanů – Zamilovaném hájku – dětské hřiště a workoutové prvky. Smyslem bylo zkvalitnit možnost trávení volného času v této části města,“ doplnil navrhovatel projektu Jan Vaculín.

Zdroj: TIS MMB, foto: Z. Kolařík