Brno, 11. července 2023 - V pátek 9. července vrcholila mezinárodní bowlingová soutěž MOTIV Open 2023, která přilákala 182 špičkových hráčů z celého světa. Během devíti dnů, od 1. do 9. července, se uskutečnilo celkem 15 vysoce napínavých kol, z nichž se vybrali ti nejlepší pro finálový souboj o titul.

Kromě hlavního turnaje se v rámci této bowlingové události uskutečnila také soutěž juniorů, kde se 15 talentovaných mladých soutěžících utkalo o prvenství. Vítězem této soutěže se stal Mojka David, který si zaslouženě odnesl první místo. Na druhé příčce se umístil Komárek Šimon, který předvedl skvělé výkony, a třetí příčka patří Miklasimu Robinovi, který se neztratil ani v této silné konkurenci.

MOTIV Open se v České republice poprvé konal v roce 2019 a navzdory nástrahám současné doby s pandemií Covid-19 si udržel svou popularitu jak mezi hráči, tak mezi diváky. Letošním šampionem se stal zářivý talent Gadiatskyi Andrii (UKR), který si zaslouží obdiv i respekt.

Druhé místo obsadil soupeř Trojek Ondřej (CZE), který se nevzdal až do posledního hodu, třetí příčka patří neohroženému bojovníkovi Grünheid Dennis (GER), který překonal všechny překážky na své cestě k úspěchu.