Brno, 5. října 2011 – V sobotu 5. listopadu se v prostorách stylové Moravské chalupy v Brně uskuteční 1. ročník Festivalu českých a moravských vín. Akce je unikátní tím, že na Festivalu jsou zastoupena vinařství ze všech vinařských regionů Čech a Moravy. Jedná se o jedinečnou příležitost degustovat nejlepší vína od Mělníka až po Slovácko.

Zájmem pořadatelů je poskytnout prostor nejlepším vinařům z celé České republiky na prezentaci vinařství a zároveň umožnit příznivcům dobrého vína seznámit se i s těmi nejpovolanějšími, samotnými vinaři osobně. Vinaři ze známých moravských vinařských regionů z okolí Znojma, Mikulova, Velkých Pavlovic, Slovácka, stejně tak i z české vinařské oblasti kolem Mělníka, budou s návštěvníky diskutovat o svých úspěších, tvrdé práci, nadšení, i o tom, jak se vyrábí kvalitní víno v našich zeměpisných šířkách.

Celkově se Festivalu zúčastní 25 top-vinařství, včetně těch, která v posledním období zažila největší úspěchy na prestižních mezinárodních soutěžích. Návštěvníci a hosté budou mít tak možnost ochutnat více než 200 druhů vín, které získali ocenění nejen u nás, ale i v zahraničí. Kromě toho bude probíhat ochtnávka kvalitních sýrů a čokolád. Více informací najdete na naší webové stránce www.festivalvin.cz.

Informace

  • Akce: Festival českých a moravských vín
  • Datum: 5. 11. 2011, 13.00- 18.30
  • Místo: Moravská chalupa, Křížkovského 47, Brno
  • Vstupné: 350 Kč, v případě nákupu 6 vstupenek, 7. je zadarmo.


Cena zahrnuje kromě samotné degustace více než 200 druhů vín i ochutnávku sýrů, čokolád, bagety, pramenité vody Rajec a informační materiály.

Vstupenky z festivalu budou slosovatelné. Výherce získá láhev kvalitního moravského vína.

red