Brno, 2. března 2012 – Přemýšlíte, kam vyrazit o víkendu za vínem? Nebo chcete jen spojit výlet s ochutnávkou? Přinášíme vám přehled tipů na vinařské košty a výstavy, které se uskuteční již tuto sobotu 3. března. Zajímavou akci slibuje například Valtický košt vín, kde se na jednom místě střetne produkce profesionálů s víny malých vinařů. Pohodu se sklenicí vína a cimbálkou však můžete ochutnat i jinde.

 

 

  • Valtický košt vín. Valtice, Víceúčelová hala Vinařské školy na Střelecké ulici. Valtický košt je největší a nejprestižnější výstavou, kde se střetávají profesionální vína s víny malovinařů. Oblíbeným je hlavně pro volnou ochutnávku vystavených vín, profesionální organizací a udílením 9 hlavních cen vítězným vínům. V letošním ročníku chystají pořadatelé opět několik novinek pro zlepšení servisu a pohody návštěvníků, nejdůležitější z nich bude možnost odkoupení celých lahví oceněných vín při odchodu z výstavy /9 druhů vín - šampionů/ ve speciálním stánku, dále zavedení žetonů jako součást vstupenky pro ochutnávku vín oceněných hlavními cenami tak, aby každému návštěvníkovi byla garantovaná možnost ochutnat šampiony během celé doby výstavy. Kdo bude chtít ochutnat vzorky šampionů vícekrát, má možnost si žetony pro ochutnávku oceněných vín přikoupit. Od tohotu kroku si pořadatelé slibují větší spokojenost návštěvníků a zvýšení prestiže výstavy. Pořadatelé si uvědomují, že se jedná o bezprecedentní službu, na výstavách vína v ČR nevídanou a pokud se opatření osvědčí, bude způsob ochutnávky šampionů praktikovaný i v budoucnu.
  • Miroslavský košt vín. Miroslav, Kulturní dům. Skupina miroslavských vinařů a město Miroslav pořádají v sobotu dne 3.3. 2012 v Kulturním domě v Miroslavi od 10.00 hod již 16. přehlídku vín tří vinařských podoblastí – Znojemské, Mikulovské, Velkopavlovické a vín ze Slovenska. Občerstvení na akci bude zajištěno. Více informací na oficiálních stránkách města Miroslav.
  • Místní výstava vín v Týnci u Břeclavi. Týnec, Kulturní dům. Vinaři z Týnce srdečně zvou na místní výstavu vín, kde můžete ochutnat vína jak domácích, tak i přespolních vinařů. Začátek je od 13 hodin v kulturním domě v Týnci. Vyhrávat bude týnecká Týnecká cimbálová muzika.
  • Místní výstava vín v Čejči. Čejč, sál Sokolovny. Na výstavě se představí ta nejlepší vína vinařů z Čejče a blízkého okolí ročníku 2011 a také starších. Bude zajištěno občerstvení, výstava je provázena již tradičně cimbálovou muzikou 'Mládí' z Čejče s primášem Leošem Porubou. K návštěvě zvou všechny přátele dobrých vín a příjemné pohody pořadatelé a vinaři z Čejče.
  • Místní výstava vín v Charvátské Nové Vsi u Břeclavi. Ochutnávka vín v místní soklovně. Vína z místní Mikulovské podoblasti, občerstvení, cimbálová muzika Notečka
  • Místní výstava vín Brod nad Dyjí. Výstava vín z vinařské obce Brod nad Dyjí a okolí. Začátek akce v 12:00 hod.
  • Sokolnický košt vín. Sokolnice, Restaurace U Husara, Průchodní 197. Spolek přátel dobrého vína Sokolnice za podpory kulturní komise Obce Sokolnice pořádá Sokolnický košt 2012,který se koná v sobotu 3. března 2012 od 13.00 do 19.00 hod v prostorách Restaurace U Husara, Průchodní 197, Sokolnice. K poslechu zahraje cimbálová muzika Donava.
  • Výstava vín Nosislav. Nosislav, Kulturní centrum. Tradiční výstava vín v Nosislavi, pořádána ČZS Nosislav za podpory Vinařského fondu. Máte možnost ochutnat vína z Velkopavlovické, Mikulovské a Znojemské podoblasti v příjemném a klidném prostředí. Začátek výstavy je v 10,00 hod. Od 16,00 hod hraje cimbálová muzika. Teplá a studená kuchyně zajištěna. Součástí výstavy je prezentace vinařských firem.
  • Výstava vín v Kobylí. Kobylí, Sál Patria Kobylí. Ochutnávka pěkných vín nejen z Modrých Hor. Akce začíná v 10 hod. Občerstvení a hudba zajištěno. Více na webových stránkách modrehory.cz.

Zdroj: wineofczechrepublic.cz