Brno, 11. května 2012 – Přemýšlíte, kam vyrazit o víkendu za vínem? Nebo jen chcete spojit výlet s ochutnávkou? Přinášíme vám přehled tipů na vinařské košty a výstavy, které se uskuteční tuto sobotu 12. května. Vysokou kvalitu vín slibují například Valtické vinné trhy. Pohodu se sklenicí vína a cimbálkou však můžete ochutnat i jinde.

 

 

 

Valtické vinné trhy. Valtice, areál zámku. Nejstarší výstava vín v České republice a jedna z nejstarších výstav v bývalém Rakousku-Uhersku se honosí pověstí „vinařského Wimbledonu". Již 45. Valtické vinné trhy se uskuteční v areálu valtického zámku od 11. do 12. května. Vysoká kvalita vín, ideální prostředí obrovské zámecké Jízdárny a historie Španělské konírny, lidový charakter vinných trhů a dobrá nálada při degustaci a poslechu vyhlášených cimbálových muzik, to jsou hlavní důvody, proč tuto akci navštívit. Představíme vám ucelenou kolekci více než 40 pěstovaných odrůd, prezentované téměř tisícovkou vín od cca 150 vinařů především z ČR, ale i ze Slovenska, Rakouska a ostatních vyspělých vinařských zemí. www.vvtvaltice.cz

Čulský košt. Slup, Kulturní dům. Skupina vinařů o. s. ze Slupi zve všechny přátele vína na další ročník Čulského koštu dne 12.5. 2012 od 14hod v Kulturním Domě ve Slupi, přijďte se pobavit a ochutnat mladá i vyzrálá vína drobných vinařů z jihu Znojemska. Odpoledne bude k poslechu a tanci hrát cimbálka a v 16hod. bude slavnostní vyhlášení a oceněných vín. Od 20hod. zahraje k poslechu i tanci kapela Freeband. www.vinoslup.cz

IX. výstava vín Milovice. Milovice, atrium obce. 12. května se uskuteční další ročník výstavy vín v Milovicích, zahájení proběhne v 10:00, vyhlášení a ocenění vítězných vín v 11:30, od 12:00 zahraje cimbálová muzika Aleše Smutného, v 20:00 pokračujeme taneční zábavou.

Místní výstava vín. Popice, Kulturní dům. Místní výstava vín začíná 12. května ve 12:30 hod. K poslechu hraje od 16:00 hod. Varmužova cimbálová muzika ze Svatobořic-Mistřína.

Výstava vín. Staré Město (Uherské Hradiště). Členové KPV Staré Město, o.s. zvou na již tradiční výstavu vín, nejen od místních vinařů. Výstava se uskuteční 12. května od 16:00 hodin v sálech společensko-kulturního centra (sokolovně). Nejen k poslechu zahraje cimbálová muzika.

zdroj: Vína z Moravy. foto: Kryštof Turek