|

Ryzlink vlašský 2019 VOC Pálava
VINSELEKT MICHLOVSKÝ Morava, Mikulovská podoblast, Perná, Purmice 395 Kč (BOR, MBV, VPV, VUR)
Nazrálý buket zavařených rynglí, meruněk a sušených rozinek doplňuje luční pálavská květena. V chuti je víno plné s výraznou kořenitostí a dlouhým vrstevnatým závěrem. K marinovaným divokým krevetám s citrusy nebo holubí kotletě plněné lanýži a zeleným pepřem. V závěru se ideálně snoubí s horskými zrajícími sýry. Suché bílé víno, 14,5 % alkoholu.

Chardonnay frizzante 2020 jakostní perlivé víno
Vinařství Vajbar Morava, Velkopavlovická podoblast 169 Kč (KAR, ROU, VGA, VSV, VUR)
Plné, oblé, svěže citrusové a suché, to je nové frizzante Chardonnay. Barva je zlato-žlutá. Vůně je mnohovrstvá a bohatá, jemná, v tónu zralých meruněk, broskví a mandarinek. Chuť je svěží a bohatá, plná bylinek, bílého rybízu, třešní chrupek a mandarinek. Dlouhý a svěží závěr se svěží citrusovou kyselinou. Doporučeno jako welcome drink nebo ke kanapkám.

Veltlínské zelené 2020 VOC Znojmo
Vinařství WALDBERG Morava, Znojemská podoblast, Vrbovec, U sv. Urbana 200 Kč (MBV, SOM, UZM, VVI)
Suché víno světle zelenkavé barvy se zlatavými odlesky. Alkohol 11,5 %, zbytkový cukr 0,6 g/l, kyseliny 5,8 g/l. Ve vůni převládají tóny bílého pepře, mandlí a čerstvě posekané louky. Chuť je příjemně kořenitá a minerální, typická pro tuto odrůdu.

Chardonnay 2018 pozdní sběr
VINSELEKT MICHLOVSKÝ Morava, Mikulovská podoblast, Novosedly, Slunečná 195 Kč (BOR, MBV, VPV, VUR)
Nazrálý buket s jemnými autolyzovanými tóny doprovází kandované jádrové ovoce s výrazným cereálním závěrem. K terině z divočáka nebo dušenému telecímu kolenu s bramborovým pyré, karotkou a zázvorem. Ideální jsou rovněž polotvrdé zrající sýry. Suché bílé víno se 14 % alkoholu.

Sauvignon Gris 2020 pozdní sběr
Vinařství HANZEL Morava, Znojemská podoblast, Hostěradice, Volné pole 190 Kč (MBV, SOM, UZM, VVI)
Sauvignon Gris neboli Sauvignon šedý je odrůdová mutace Sauvignonu Blanc, s nímž má podobný charakterový projev. Víno je navíc panenským – již dvouletá výsadba z roku 2020 dala první úrodu! Osloví barvou lipového květu, upoutá vůní josty, bělomasé broskve a jemným citrusovým aromatem. V ústech je příjemná živost, svěží a vyváženou chuť angreštu a citrusových plodů podtrhuje křupavá kyselinka, která potěší milovníky opravdu suchých vín. Alkohol 12,0 %, zbytkový cukr 0,7 g/l, kyseliny 6,9 g/l.
|

Sauvignon 2020 VOC Znojmo
Vinařství LAHOFER Morava, Znojemská podoblast, Dobšice, U Hájku 195 Kč (MBV, NCK, PER, UZM, VGA, VUD, VVI)
Bílé suché víno s 11,5 % alkoholu, 5,8 g/l zbytkového cukru a 7,1 g/l kyselin. Typický znojemský Sauvignon se barvou bílého zlata a intenzivní ovocnou vůní po vyzrálé broskvi a černém rybízu. Chuť je svěží a šťavnatá, s převládajícími broskvovými a angreštovými tóny, doplněná o pikantní kyselinku.

Tramín červený 2018 pozdní sběr
VINSELEKT MICHLOVSKÝ Morava, Znojemská podoblast, Dyjákovice, Vinohrady 195 Kč (BOR, MBV, VPV, VUR)
Kořenitý buket planých růží, citronové trávy a medových pláství je doprovázen kandovanými fíky s propolisovým závěrem. K pečenému candátu v alobalu s kari rýží a angreštovým kompotem. Elegantně doplní pikantní zrající sýry. Alkohol 13,5 %, polosuché bílé víno.

Merlot 2018 pozdní sběr
VINSELEKT MICHLOVSKÝ Morava, Velkopavlovická podoblast, Rakvice, Trkmansko 195 Kč (BOR, MBV, VPV, VUR)
Buket čerstvě transformovaných višní a ostružin je v chuti doplněn výraznými oenotaniny s čokoládovo-perníkovým závěrem. Ke kančímu soté s bylinkami a bramborovými noky. Výborně se hodí k plnotučným zrajícím sýrům s dvojí plísní. Alkohol 12,5 %, suché červené víno.

Frankovka prémiové cuvée 2018 moravské zemské víno
Vinařství Trpělka & Oulehla Morava, Znojemská podoblast, Dolní Kounice, Šibeniční hora / Karlov 255 Kč (RAJ, U3D, U3K)
Suché červené víno s 12,5 % alkoholu. Prémiové cuvée vzniklo kupáží dvou Frankovek z dolnokounických tratí Karlov a Šibeniční hora. Víno rubínové barvy, vůně ostružin a višní, aroma sladkého koření, spáleného dřeva a sušených švestek. Hluboké vrstevnaté víno s integrovaným projevem zrání na velkém sudu, jemnými tříslovinami a energií kounického terroir s nádechem jihu. Studený roastbeef z vysoké zvěřiny, kachní prsa na višních, čokoládový dort či sýr typu camembert jsou skvělých gastro spojením. Nefiltrováno, s potenciálem archivace 10 let.
|