Mikulov, 15. prosince 2023 – Vinařství Volařík z Mikulova mění po 16ti letech své logo. Změna není nijak výrazná, což byl záměr, ale pro vinařství velmi významná. Nové, unikátní logo skvěle zapadá do filozofie vinařství. Vychází ze spojení 4 symbolů, které spolu tvoří motto vinařství: „Nekonečná láska k vínu z Pálavy“.

Logo Volařík 600x400

S novým logem se samozřejmě postupně změní i všechny etikety vinařství. V novém „hávu“ jsou již vína Terroir 2022 s bílou etiketou, základní řada se nového designu dočká v ročníku 2023. Jako první se v polovině února 2024 objeví na trhu Solaris a růžová vína, včetně úplné novinky – vína Cabernet Sauvignon rosé. Další překvapení spatří světlo světa v polovině dubna – červené víno z panenské sklizně odrůdy Dunaj, kterou u nás pěstuje jen minimum vinařů. Víno leželo 12 měsíců v barikových sudech, které podpořily mohutnost, kořenitost a silnou strukturu vína. Vína s novou etiketou je pak možné postupně objevovat na novém webu vinařství.

RV terroirZelezna volarik

Výčet novinek ve Vinařství Volařík tím ale nekončí. Do výrobních prostor přibyla dvě betonová vejce, která enolog vinařství Bc. Ondřej Tichý plánuje využít pro školení mladé výsadby Ryzlinku vlašského.

Rok 2023 přinesl vinařství mimo zmiňovaných novinek také několik absolutních vítězství ve vinařských soutěžích. Titul Šampion si přivezlo z Vinařských Litoměřic, z Valtických vinných trhů, Grand Prix Vinex a z mezinárodní soutěže Piwi International, v níž se utkaly interspecifické odrůdy (odrůdy, které jsou vyšlechtěny tak, aby lépe odolávaly houbovým chorobám).

Řada vín Terroir 600x400

Ocenění z mezinárodních soutěží za nejlepší víno z České republiky má Volařík za Ryzlink vlašský Terroir Ořechová hora 2021 ze soutěže Concours Mondial de Bruxelles a za Rulandské bílé 2021 z Danube Wine Challenge. A v Salonu vín 2024 má nejvíce vín ve své historii, ale to bychom předbíhali. Na oficiální výsledky Salonu vín je potřeba počkat na začátek roku 2024. Více o vinařství na www.vinarstvivolarik.cz