Pořad z dílny brněnského studia České televize Kuchařská pohotovost získal čestné uznání na mezinárodním televizním a rozhlasovém festivalu o gastronomii Znojemský hrozen 2009. Pořad, který nabízí akční kuchařskou podívanou, vysílá ČT1 každou sobotu dopoledne. Cenu na slavnostním zakončení festivalu převzal v Městském divadle ve Znojmě šéfdramaturg Centra zábavné tvorby Televizního studia Brno ČT Jan Souček. Do festivalové soutěže bylo letos přihlášeno 124 televizních pořadů, 44 rozhlasových pořadů a více než padesát reklamních spotů. O přízeň poroty bojoval díl Kuchařské pohotovosti s názvem Moravské choutky. Česká televize byla také hlavním mediálním partnerem festivalu.
Kuchařská pohotovost reaguje na „zavolání“ diváka o pomoc. Trojice profesionálních kuchařů pak přijíždí na místo, pomáhá s výběrem menu, nákupem surovin i samotnou přípravou jídel. V oceněném dílu, který diváci viděli letos 13. června, kuchaři pomáhali s přípravou moravské cibulačky, moravského vrabce se zelím, bramborových knedlíků a moravských koláčků.
A na jaké díly se diváci mohou těšit v nejbližších týdnech? V sobotu 26. září se bude vařit podle receptů z Krakonošovy kuchyně a první sobotu v říjnu kuchaři poradí, čím se zavděčit dětským strávníkům. V dalších dílech přijde na řadu například menu pro vášnivého fotbalistu, zvěřina, pochoutky se sýrem (sýrové soirée), speciální romantické menu a rybářské speciality.
Členové kuchařské pohotovosti jsou šéfkuchař Jiří Král, specialistka na studenou kuchyni Martina Nemčeková a šéfcukrář Vladimír Krofta.
Kuchařská pohotovost reaguje na „zavolání“ diváka o pomoc. Trojice profesionálních kuchařů pak přijíždí na místo, pomáhá s výběrem menu, nákupem surovin i samotnou přípravou jídel. V oceněném dílu, který diváci viděli letos 13. června, kuchaři pomáhali s přípravou moravské cibulačky, moravského vrabce se zelím, bramborových knedlíků a moravských koláčků.
A na jaké díly se diváci mohou těšit v nejbližších týdnech? V sobotu 26. září se bude vařit podle receptů z Krakonošovy kuchyně a první sobotu v říjnu kuchaři poradí, čím se zavděčit dětským strávníkům. V dalších dílech přijde na řadu například menu pro vášnivého fotbalistu, zvěřina, pochoutky se sýrem (sýrové soirée), speciální romantické menu a rybářské speciality.
Členové kuchařské pohotovosti jsou šéfkuchař Jiří Král, specialistka na studenou kuchyni Martina Nemčeková a šéfcukrář Vladimír Krofta.