Zástupci Plzeňského Prazdroje předali v úterý 16. listopadu brněnské Pivnici U Čápa tzv. certifikát kvality, který se uděluje restauracím za vysokou míru péče o kvalitu čepovaného piva. V Brně je Pivnice U Čápa 31. provozovnou, která certifikát kvality od Plzeňského Prazdroje získala, v Jihomoravském kraji je pak téměř sedmdesát takových restaurací. Slavnostního předání certifikátu kvality se zúčastnili také fotbalisté místní FC Zbrojovky Brno jako fanoušci plzeňských piv, v čele se svým kapitánem Richardem Dostálkem.
V Pivnici u Čápa vedle ležáku Pilsner Urquell z tanku čepují sudový polotmavý speciál Master a nealkoholický Birell. Certifikát kvality péče o pivo předal obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Zdeněk Baszczynski do rukou Petra Juračky, majitele pivnice. „Pivnice U Čápa splnila veškerá kritéria a naprosto oprávněně získává certifikát za vysokou míru péče o kvalitu čepovaného piva. Vybavení pivnice i starostlivost jejího personálu vyhovují přísným podmínkám Prazdroje pro uskladnění i samotné čepování a servírování piva,“ hodnotil obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Zdeněk Baszczynski.
Komplexní program péče o kvalitu piva v restauracích čepujících jeho značky po celé České republice spustil Plzeňský Prazdroj v roce 1999. V Brně jsou dnes tři desítky pivnic, které mají certifikaci kvality od Prazdroje. Pouze šest z nich ale dokázalo certifikát obhájit už desátým rokem po sobě. Mezi zavedené podniky, které certifikát mají již celou dekádu, tak patří například slavná Bláhovka, která se nachází pouze několik set metrů od Pivnice U Čápa.
V Pivnici u Čápa vedle ležáku Pilsner Urquell z tanku čepují sudový polotmavý speciál Master a nealkoholický Birell. Certifikát kvality péče o pivo předal obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Zdeněk Baszczynski do rukou Petra Juračky, majitele pivnice. „Pivnice U Čápa splnila veškerá kritéria a naprosto oprávněně získává certifikát za vysokou míru péče o kvalitu čepovaného piva. Vybavení pivnice i starostlivost jejího personálu vyhovují přísným podmínkám Prazdroje pro uskladnění i samotné čepování a servírování piva,“ hodnotil obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Zdeněk Baszczynski.
Komplexní program péče o kvalitu piva v restauracích čepujících jeho značky po celé České republice spustil Plzeňský Prazdroj v roce 1999. V Brně jsou dnes tři desítky pivnic, které mají certifikaci kvality od Prazdroje. Pouze šest z nich ale dokázalo certifikát obhájit už desátým rokem po sobě. Mezi zavedené podniky, které certifikát mají již celou dekádu, tak patří například slavná Bláhovka, která se nachází pouze několik set metrů od Pivnice U Čápa.