Brno, 11. srpna - Manažer Stopkovy pivnice Josef Dubský včera z rukou zástupců Plzeňského Prazdroje převzal certifikát kvality. Ten pivovar uděluje restauracím za správnou péči o kvalitu plzeňských čepovaných piv. Na Brněnsku certifikaci získalo již 70 provozoven.

„Certifikát bude pro naše hosty ujištěním, že dostanou dobře ošetřené kvalitní pivo s bohatou tradicí, na jakém si pochutnávali možná i jejich předci," komentuje událost Dubský. Udělení ocenění by mělo být zárukou, že vybavení pivnice i její personál splňují přísné podmínky Prazdroje pro převzetí, uskladnění i samotné čepování piva. Předání certifikace nemohli přítomní se štamgasty oslavit jinak než pivem. Zdarma se vyčepovalo rovných sto půllitrů.

Restaurant byl po rozsáhlé rekonstrukci znovuotevřen začátkem letošního dubna. „Stopkova pivnice byla vyhlášeným místem pro zábavu české společnosti. Střední a vyšší vrstvy si zde dopřávaly plzeňského piva a tuto tradici chceme zachovat," vysvětluje koncepci restaurace Dubský.

Stopkova pivnice se pyšní bohatou minulostí. Již v polovině 19. století nabízela tehdy pod jménem Jonákova pivnice svým hostům jídlu plzeňské pivo. S novým majitelem Jaroslavem Stopkou, po němž dnešní restaurace nese název, se od roku 1910 rychle změnila v hojně navštěvovaný podnik a ve strategickém místě pěší zóny Česká lákala i svou atraktivní fasádou s freskami místního malíře Ladislava Nováka.

(red)