Plzeň/Blansko, 29. září 2011 – Při příležitosti získání certifikátu kvality za péči o plzeňské čepované pivo se restaurace Bowling Blansko na jeden večer proměnila v chmelnici s žateckým chmelem. Hosté si během speciálního večera mohli vyzkoušet, jaké to je být degustátory piva Gambrinus 11° Excelent.
„Naše jedenáctka Gambrinus má excelentní chuť díky unikátnímu postupu trojitého chmelení. Při něm používají plzeňští sládci ten nejkvalitnější žatecký chmel – Žatecký poloraný červeňák, proto si toto pivo zasluhuje tu nejlepší péči,“ říká k výrobě „jedenáctky“ Leopold Duda, který se na Moravě stará o kvalitu piv Plzeňského Prazdroje. Podle něj Blanenská restaurace patří mezi regionální lídry, pokud jde o dobře ošetřené pivo a získání certifikátu kvality je oprávněné.
Slavnostní předání certifikátu se neslo ve znamení oslavy žateckého chmele. Ten má podle Dudy klíčový podíl na chuti piva Gambrinus 11˚ Excelent. Restaurace Bowling Blansko čepuje svým hostům nejen Gambrinus 11˚ Excelent, ale také ležák Pilsner Urquell a nealkoholické pivo Birell. „Chceme poskytovat kvalitní služby. Ať už mluvíme o bowlingu, kvalitě kuchyně či kvalitě čepovaného piva. Certifikát je potvrzením, že to děláme dobře,“ řekl Dušan Zelený, zástupce provozovatele restaurace.
Komplexní program péče o kvalitu piva v restauracích čepujících jeho značky po celé České republice spustil Plzeňský Prazdroj v roce 1999 a počet certifikovaných hospod už načal druhou tisícovku. V programu je sledována především teplota skladování a teplota podávaného piva a samozřejmě pravidelná sanitace pivních cest autorizovanou sanitační firmou.
(red)