Brno, 10. dubna 2012 – Třetí ročník Bystrckých farmářských trhů startuje tuto neděli 15. dubna. Na prostranství u Orea hotelu Santon se od 8 do 13 hodin tentokrát představí 40 farmářů, nebudou chybět například čerstvá vejce a nově také bylinkový trh. Akce slibující domácí produkty a kuchařské speciality je první ze série deseti trhů, na kterých své produkty nabídnou pěstitelé, chovatelé a zpracovatelé. Trhy pořádá společně městská část Brno Bystrc a OREA hotel Santon za podpory Agrární komory JMK.

Zájem veřejnosti o farmářské trhy s nejdelší tradicí v Brně byl v loňském roce obrovský. V průměru je navštívilo 5000 lidí v jednom dni. I díky tomu se Bystrcké farmářské trhy umístily na 2. místě v celorepublikovém hodnocení farmářských trhů.

Nově bude součástí trhů také Bylinkový trh, který bude zaštiťovat sdružení pěstitelů a zpracovatelů léčivých, aromatických a kořeninových rostlin Pelero, kteří nabídnou svoje produkty, ať už výpěstky v květináčích nebo léčivé rostliny zpracované do čajových směsí, semena léčivých rostlin nebo koření vypěstované a zpracované v ČR.

V letošním roce připravili organizátoři celkem 10 termínů, na kterých své produkty nabídne vždy cca 40 farmářů. Jedná se především o přímé pěstitele, chovatele a zpracovatele. Přijede také pan Albert z Bařic se čerstvými domácími vejci, které nabídne ve dvou kategoriích – velikost M za 3,50 Kč a velikost L za 4 Kč.

Farmářské trhy se budou konat na stejném místě jako v roce loňském (u hotelu Santon, Přístavní 38, Brno Bystrc) až do konce října 2012.

Partnerem trhů je časopis Brno Business & Style.

(red), foto: Bystrcké farmářské trhy, archiv Orea hotelu Santon