Brno, 16. dubna 2012 - Nejslavnější „český Ital“ Emanuel Ridi zatím jezdil do Brna pouze podepisovat své kuchařské knihy. Tentokrát přijede, aby dal Brnu ochutnat čistokrevnou italskou gastronomii. Vařit bude v pátek 20. a sobotu 21. dubna v restauraci Rialto na ulici Veveří.
Emanuel Ridi se z domovské restaurace Da Emanuel vypraví do restaurace Rialto a hostům tady uvaří menu inspirované Toskánskem. Páteční večerní šestichodové menu se bude podávat od 19 hodin a prim v něm budou hrát ryby a mořské plody. Sobotní obědové menu o čtyřech chodech bude lehké a svěží s převahou jarních surovin.„Spolupráce s Emanuelem Ridim vykrystalizovala díky našemu zaměření na italskou gastronomii a jsme rádi, že bude vařit zrovna u nás, přece jenom Ridi patří v Čechách, co se italské gastronomie týče, ke kuchařské špičce,“ říká Bohumír Štastný z Rialta.
Menu 20. 4. od 19 hodin
· Sashimi z mušlí Sv. Jakuba (Sashimi di capesante)
· Domácí roláda z králíka (Coniglio porchettato)
· Italská polévka z mušlí, bílé sépie a rajčátek (Marmitta di mare)
· Těstoviny s mořským ďasem, šafránem a pomerančovou kůrou (Anelli con coda di rospo allo zafferano, scorza di francia)
· Zázvorový sorbet (Sorbetto allo zenzero)
· Filátko z mořského vlka se solnou krustou s feniklovým salátem (Filetto di branzino in crosta di sale con insalata di finocchio)
· Dort z ricotty s karamelovou krustou a jahodovým „coulis“ (Crostata di ricotta caramellata con coulis alle fragole)
Cena menu 1790 Kč
Menu 21. 4. od 12 hodin
· Domácí roláda z králíka (Coniglio porchettato)
· Těstoviny s italskou klobáskou a ricottou (Fusilli al ferretto con salsiccia e ricotta)
· Citrónový sorbet s bazalkou (Sorbetto al limone e basilico)
· Telecí kotleta “souse vide” se zeleným chřestem a salsou carbonara (Costata di vitello “sotto vuoto” con asparagi Verdi e salsa alla carbonara)
· Lískovo-oříškový dort Gianduia (Torta di Gianduia)
Cena menu 1390 Kč
Více informací: www.rialto-brno.cz
(red)