Brno, 9. května 2013 - S příchodem jara se ve dnech 10.–12. května v nejvýznamnější brněnské historické památce uskuteční již 2. ročník Špilberk Food Festivalu. Po úspěšném absolvování prvního ročníku opět přinese všem milovníkům dobrého jídla i lahodných nápojů nevšední gastronomické zážitky.


Můžete se těšit na své oblíbené restaurace i na zajímavé nováčky, jakými jsou Boulevard restaurant, Brabander restaurant, Hacienda Mexicana, Hotel Prestige, IL MERCATO, Kavárna ERA, KOISHI restaurant, Leporelo+, Palazzo Restaurant, Restaurace Bonanza, Restaurant Noem Arch, Restaurant Pavillon, Ristorante Rialto, Sunset Restaurant a Valoria Restaurant.

Téma snoubení jídla s vínem je i letos hlavním tahákem festivalu. Nabízí se tak možnost ochutnání nejenom rozmanitých kulinářských specialit, ale i nespočtu vzorků různých vín. Řízenými degustacemi vás provedou, stejně jako v prvním ročníku, samotní vinaři a zasvětí vás do všech tajů ochutnávání a přípravy vín.

S doprovodným programem návštěvníky seznámí přední český šéfkuchař a průvodce festivalem v jedné osobě Dalibor Navrátil.
Nechť jsou vám malou ochutnávkou následující body programu na pódiu: sobotní Interspar cooking show Zdeňka Pohlreicha, experimentální molekulární kuchyně Petra Koukolíčka či zasvěcený výklad Petra Stádníka – jak připravit živého humra i u vás doma v kuchyni.

Letos budete mít příležitost se zúčastnit nově i školy vaření, kterou na festivalu pro nadšence povede kulinářské studio Divoká vařečka. Předem vám zatím odhalíme jen to, že téma se týká tolik oblíbené přípravy steaků.
Těšíme se na vás v květnu na brněnském hradě Špilberku!

Váš ŠFF tým


Špilberk Food Festival 2013
10.–12. května 2013

Otevírací doba:
pátek: 15.00–23.00
sobota: 12.00–21.00
neděle: 11.00–19.00