Brno, 19. února 2015 - Cibule, maso, paprika, pepř, majoránka – a další tajné ingredience dle zkušeností jednotlivých kuchařů. Bez těchto surovin nelze uvařit špičkový guláš. V areálu Brněnského lužáneckého tenisového klubu a přilehlého parku se 28. března uskuteční premiérové klání o nejlepší masový guláš s názvem Lužánecký Guláš Fest.
„Předpokládaná účast patnácti čtyřčlenných soutěžních týmů poskytuje záruku rozmanitosti a určitě si každý najde ten svůj nejlepší guláš. Nabízet se budou dvoudecové degustační porce vč. pečiva za příjemných 30,- Kč. Soutěž je koncipována jako otevřená – zúčastnit se tedy mohou amatérské, poloprofesionální i profesionální týmy odkudkoliv,“ prozrazují organizátoři.
Navíc každý z návštěvníků se stane součástí veřejné poroty a budete se tak moci aktivně podílet na volbě vítěze premiérového ročníku soutěže. Svého vítěze pak určí rovněž porota, sestavená z odborníků a osobností veřejného života. Je tedy dost možné, že vítěze budeme mít rovnou dva!
Vedle již zmíněné pestré škály gulášů budou mít návštěvníci možnost ochutnat čerstvé pochoutky, právě vytáhnuté přímo z místní udírny a vše zapít výbornými dalešickými pivy, moravskými víny či ovocnými pálenkami. V průběhu celého dne bude připraven také bohatý doprovodný program ve spolupráci s Městským divadlem Brno a dalšími partnery.
Těšit se tak můžete například na autogramiádu knihy Zdenka Merty Pražská svatba a jiné erotické povídky, muzikálové vystoupení herců Městského divadla Brno, mladého akordeonistu Jožku Kellera, kuchařskou show na téma farmářské produkty, v podání šéfkuchařů společnosti Brixton catering Jaroslava Kolbasovského a Jana Rimplera a mnoho dalšího.
Pro mladší návštěvníky akce budou připraveny atrakce ve formě elektronického býka, lanovky, trampolíny, stolního fotbalu, autíček apod. Mírně recesistický charakter akci dodá slavnostní otevření dvou zbrusu nových krmítek pro veverky.
Celou událostí bude provázet slovem herec Městského divadla Brno a člen hudební skupiny ALL X Alan Novotný. Celodenní vstupné, jehož součástí je degustační miska se lžící, plánují organizátoři stanovit na lidových 60 Kč, děti do 15 let pak budou vstup zdarma.
(red)