Brno, 6. října 2016 - V pátek a sobotu 7. a 8. října se v horní části Zelného trhu uskuteční oslava typických podzimních plodin - brambor a dýní v rámci cyklu Vivat Zelňák. Kromě pestré nabídky tradičních i neotřelých pokrmů z těchto oblíbených plodin se návštěvníci můžou těšit na kuchařskou show "U Věrušky v kuchyni", kde najdou inspiraci pro bramborovo-dýňovou pánev pěti chutí nebo dýňové omelety. Bramborové placky ve slané i sladké variantě přiveze Farma EDEN z Bystřice nad Perštejnem, dýňové donuts All-In Fresh a restaurace Veselá Vačice slibuje přímo vydýněné menu.

"Podzimní období volá po oslavě úrody, tržiště od pondělí do soboty nabízí nepřeberné množství ovoce a zeleniny, " uvedla místostarostka Jasna Flamiková. Brambory a dýně uzavírají letošní sérii Vivat Zelňák. "Na začátku sezóny jsme zahajovali skromněji při Slavnosti medvědího česneku. Ukázalo se, že setkání na Zelném trhu lidi baví, takže při oslavách dalších plodin - chřestu, třešní, jahod a rajčat - jsme to už rozjeli naplno a těšíme na závěrečné kulinářské zážitky plné podzimní nálady, barev, dýní a brambor," shrnul letošní aktivity spolupořadatel akce Raed Kahwaji.

Slavnost si můžete užít v pátek 7. října od 11,00 do 21,30, v sobotu 8. října od 9,00 do 15,00 hod.