Brno, 24. srpna 2017 - Brněnský restaurant PAVILLON slaví pět let svého fungování v budově bývalé Zemanovy kavárny. U příležitosti pátých narozenin chystá PAVILLON speciální narozeninové pětichodové degustační menu sestavené nastupujícím šéfkuchařem Ondřejem Dulanským, které si hosté mohou vychutnat v týdnu od 28. srpna do 1. září.

„Máme za sebou pět let, během nichž brněnská gastronomie neskutečně vyrostla. Máme z toho radost. A ještě větší radost máme z toho, že se nám stále daří držet se mezi těmi nejlepšími. Je za tím spousta soustavné práce, která nikdy nekončí a jejímž cílem je naprostá spokojenost našich hostů. Ti se do budoucna mohou těšit například na další změny v interiéru, které učiní PAVILLON ještě atraktivnějším,“ uvedl Mirek Jindra, manažer restaurantu PAVILLON.

Stálice na špičce brněnské gastronomie získala v poslední době několik významných ocenění. Patří mezi ně například 1. místo za nejlepší servis v ČR podle rezervačního serveru Restu.cz, také se jako jediný brněnský podnik dostal do výběru TOP 10 v Maurerově výběru Grand restaurant, konkrétně na 6. místo v České republice. Nejnovějším oceněním je 5. místo mezi mimopražskými restauracemi v žebříčku TOP RESTAURACE 2017 časopisu Euro a certifikát výjimečnosti od cestovatelského portálu TripAdvisor.

Na konci srpna se PAVILLON loučí se svým šéfkuchařem Janem Kaplanem, který odchází do Prahy. Jeho místo zaujme Ondřej Dulanský. Mladý ambiciózní kuchař prošel olomouckým Entrée Restaurantem, předtím působil v brněnských podnicích KOISHI a Castellana. Součástí kuchařského týmu PAVILLON Restaurantu je od loňského podzimu. „Vycházím z toho, co jsem se naučil v jiných restauracích, zejména v Koishi a Entrée, a také ze svého dosavadního působení v PAVILLONU. Chci se zaměřovat na tradiční, důvěrně známé české chutě a jejich kombinací dosáhnout maximální zážitek,“ říká nový šéfkuchař, který se nechce škatulkovat a nechat se svazovat jednotlivými národními kuchyněmi. „Je pro mě velká výzva a čest vést kuchyni po Michalu Göthovi a Honzovi Kaplanovi,“ vzpomenul své předchůdce Dulanský.

Nové à la carte menu přinese PAVILLON podle šéfkuchaře Dulanského v říjnu. Chybět v něm určitě nebude například tradiční svíčková na smetaně s knedlíkem. Další pokrmy ponesou znaky moderní gastronomie s důrazem na kvalitu a sezónnost surovin a nevšední kombinaci chutí. „Chci dostat do našich jídel víc přírody. Už letos v létě jsem kluky z kuchyně honil do lesů a na louky, sbírali jsme lipový květ na sorbet, nakládali vlastní okurky, máme pampeliškový vinaigrette nebo bezový likér,“ představuje směr svého gastronomického uvažování Dulanský.