Brno, 3. ledna 2017 - Jedna z nejlepších BBQ omáček na světě. Tak přesně tímhle titulem se může honosit produkt brněnských výrobců pálivých lahůdek My-Chilli. Úspěch v americké soutěži World Hot Sauce Awards slaví se svou BBQ omáčkou se sušenými rajčaty – tedy novinkou, která půjde do prodeje teprve v lednu 2018.

„Máme obrovskou radost, že se nám povedlo navázat na úspěch, který jsme na soutěži v americké Louisianě slavili v loňském roce, a získat v kategorii středně pálivých BBQ omáček zlatou příčku,“ komentoval ocenění Jan Jašek, spolumajitel My-Chilli.

Soutěž World Hot Sauce Awards patří mezi nejprestižnější soutěže pálivých omáček na světě. V loňském roce na této soutěži získali My-Chilli stříbrnou medaili s cibulovým chutney a bronzovou příčku s hořčičnou omáčkou s medem. Nyní tedy sbírku „cenných kovů“ zkompletovali prvním místem, a zároveň ji doplnili i dalším třetím místem – za rajčatový džem s koriandrem v kategorii.

Společnost My-Chilli založili Jan Jašek a Richard Belžík v roce 2014. Sami o sobě tvrdí, že jsou dva kamarádi, kteří se s podporou rodin pustili do podnikání v gastro byznysu. „Firmu jsme založili s minimálními investicemi, osmilitrovým hrncem na omáčky, ručním tyčovým mixérem a zásobou chilli paprik z desetimetrové zahrádky. A s obrovským nadšením,“ tvrdí o sobě oba borci.