Brno, 16. srpna 2019 – Sedmého září bude v Brně pěkně horko, a ne kvůli počasí. Sejdou se zde totiž milovníci, pěstitelé i konzumenti chilli. V areálu koupaliště Riviéra se uskuteční 7. ročník Chillibraní, na kterém budou návštěvníci moci ochutnávat rozmanité druhy chilli papriček a výrobků z nich. Chilli nebude jen tak ledajaké. Seznámíte se papričkami, které v běžných supermarketech nekoupíte. Kapsaicin rozproudí krev v žilách a každý bude moci vyzkoušet, jakou pálivost snese.
V rámci programu se přímo na pódiu bude bojovat o titul Mistra ČR a SR v pojídání pálivého – Chilližrout. Sejdou se přihlášení soutěžící, kteří budou před zraky všech návštěvníků konzumovat chilli omáčky i čerstvé chilli papriky té nejlepší kvality. Celkově bude cca 11 soutěžních kol a s každým se bude zvyšovat obsah kapsaicinu v soutěžním pálivém vzorku. (Začíná se na vzorku, který je přibližně pětkrát silnější než je známé Tabasco). Na jeho konzumaci je dán časový limit a je na každém, na kolik kol si troufne. Mezi soutěžícími jsou muži i ženy. Zvládne někdo pozřít vzorek s pálivostí 9 000 000 SHU? Uvidíme!
Areál bude plný stánků s občerstvením, kdy každý nabídne alespoň jednu chilli dobrotu a jednu dobrotu, která nepálí. Slané, sladké, burgery, steaky a nejrůznější speciality budou vonět areálem po celou dobu akce. K dostání budou také věci potřebné k pěstování chilli. I letos se bude hlasovat o „Výrobek roku“! O tom, kdo tento titul pro svůj chilli výrobek získá, rozhodnou návštěvníci hlasováním. Proudem potečou piva z deseti malých řemeslných pivovarů.
Program nabídne pro každého něco. Nebude chybět zóna pro děti se skákacím hradem a malováním na obličej, originální COOKING SHOW předvedou: Oldřich Sahajdák (profesionální kuchař se světovými zkušenostmi a nositel Michelinské hvězdy), Petr Erin Kováč, (profesionální kuchař, člen AKC ČR s více než 30letou praxí), My Chilli, Tejinder Riar (indický šéfkuchař) a mistři hmyzí kuchyně. Večer zpestří koncert živé muziky a ohnivá show.