Brno, 20. května 2024 - Ještě nezačalo ani léto, ale přípravy na Brněnské Vánoce jsou již v plném proudu. V úterý 14. května odstartoval výběr prodejců pro vánoční trhy na náměstí Svobody a na Dominikánském náměstí. Organizátor TIC BRNO již několikátým rokem kombinuje systém elektronické aukce se standardním výběrovým řízením.

Nejenže letos Brno oslaví již 100 let od založení tradice veřejných vánočních stromů na náměstí Svobody, ale vysoké nároky na průběh Brněnských Vánoc klade také titul Evropské hlavní město Vánoc 2024, jenž město pro tento rok získalo.

„Výběr kvalitního, pestrého a lokálního sortimentu na stáncích je velmi důležitým atributem vánočních trhů, a proto mu věnujeme velkou pozornost. V první fázi od 14. do 23. května přijímáme přihlášky do aukční síně pro gastronomické stánky včetně barů a Zimního baru. Samotná aukce pro přihlášené zájemce pak proběhne 30. května od 15 hodin,” uvedla Jana Janulíková, ředitelka TIC BRNO a dodala: „Vyvolávací ceny stánků zůstávají i tento rok stejné jako loni.”

Elektronická aukce zaručuje absolutní transparentnost a také celé výběrové řízení významně zrychluje. Zájemci mohou v reálném čase sledovat vývoj cen a své nabídky dle toho upravovat. Po skončení dražby jsou také hned známé výsledky a odpadá zdlouhavé otvírání obálek a hodnocení nabídek.

Na náměstí Svobody bude letos umístěno celkem 59 prodejních stánků, do systému elektronické aukce jich spadá 28, konkrétně se jedná o malé a velké gastro, bistra, bary a speciální bary. Samostatně se draží Zimní bar. Na Dominikánském náměstí se elektronická aukce týká 4 stánků se sortimentem: bar, bar – kavárna/cukrárna a bar – vinárna. Veškeré informace k aukci jsou vyvěšeny na webu www.ticbrno.cz v sekci Výběrová řízení, lhůta pro podání nabídek končí 23. května v 18 hodin, aukce proběhne 30. května od 15 hodin.

Standardní výběrové řízení obálkovou metodou na zbývající sortiment bude probíhat od 17. do 30. května, podávání přihlášek se uzavírá ve 14:00 hodin. Zájemci mohou posílat své nabídky pro 31 stánků na náměstí Svobody, z toho 21 s dárkovým sortimentem, 9 s prodejem balených potravin a 1 charitativní stánek. Na Dominikánské náměstí se touto formou budou vybírat 4 gastronomické stánky.

Zdroj: TIC BRNO, foto: Ingimage