Brno, 29. srpna 2024 – Brno poprvé přivítá E.ON Ekofestival 2024! V areálu Nové Zbrojovky se 31. srpna od 13 hodin koná zdarma akce, která spojuje ekologii, zábavu a inspiraci do jedinečného zážitku pro celou rodinu. Návštěvníci se mohou těšit na vyhlášení letošního vítěze prestižní ekologické soutěže E.ON Energy Globe.

Dále je čekají koncerty známých kapel, ale také celá řada workshopů, rozhovorů a dalšího programu na vlně ekologie. Celým Ekofestivalem je pak provedou známí moderátoři Martin Veselovský, Daniela Drtinová nebo Jan Kovařík se synem a Daniela Brzobohatá. Dále se návštěvníci mohou těšit i na různé tvůrčí dílny, například chladovou terapii, street artu nebo létání s drony. Vedle toho nebude chybět spousta lokálních pokrmů od jihomoravských kuchařů.

„Každý rok se těším, až uvidím finálové projekty a každý rok jsem zároveň hrdá na to, kam soutěž E.ON Energy Globe směřuje a že ji vždy posouváme zase o krok dál – vlastně se dá říct mnohem blíž veřejnosti. Loni jsme v Praze uspořádali první a ojedinělý Ekofestival. Zavítalo na něj na 5 000 návštěvníků, kteří nám potvrdili, že jsme se vydali správnou cestou. Letos jsme se proto rozhodli uspořádat hned dva Ekofestivaly," říká Claudia Viohl, generální ředitelka společnosti E.ON v České republice. První z letošních Ekofestivalů proběhl v červnu v Českých Budějovicích a zavítalo na něj přes 14 tisíc návštěvníků. Další se bude konat v Brně už 31. srpna.

E.ON také už šestnáct let pořádá v České republice soutěž E.ON Energy Globe. Ta hledá a oceňuje projekty, které jsou zaměřené na oblast udržitelnosti a ekologie. Jen letos se do soutěže přihlásilo 167 projektů z nichž odborná porota vybrala šest finalistů. Z nich pak veřejnost vybírala na webu energyglobe.cz vítěze, který si odnese hlavní cenu 500 000 korun na svůj další rozvoj.

Co na E.ON Ekofestivalu návštěvníci zažijí?
Slavnostnímu vyhlášení bude předcházet pestrý program plný zajímavých vystoupení, rozhovorů a hudebních koncertů. Odpoledne začne představením finalistů soutěže, po kterém se můžete těšit na zpěv Jitky Čvančarové, koncerty kapel PAM RABIT, Eddie Stoilow a MYDY nebo vystoupení Báry Polákové. Herec a foodbloger Lukáš Hejlík i kosmický inženýr Jan Lukačevič se podělí o své myšlenky a zkušenosti v inspirativních rozhovorech.

Pro ty, kteří hledají víc než jen hudební zážitek, bude připraveno mnoho doprovodných aktivit. Návštěvníci se mohou zapojit do ekologických workshopů, zhlédnout dronovou exhibici, setkat se s robotem Pepperem nebo si vyměnit oblečení a knihy na SWAPu. Děti i dospělí si navíc budou moci v celém areálu zahrát hru, v rámci, níž mohou hlasovat o Cenu sympatie E.ON Energy Globe a soutěžit tak o lákavé ceny, včetně voucheru na Glamping v hodnotě 10 000 korun. Večer pak bude patřit velkolepé audiovizuální show s lasery.

„Celý festival navíc připravujeme tak, aby o udržitelnosti nejen mluvil, ale hlavně udržitelný sám byl. I proto se budeme ucházet o certifikaci ČISTÝ FESTIVAL, kterou vydává organizace Ekokom. Zároveň spolupracujeme se společností CIRA Advisory, která nad udržitelností festivalu dohlíží,“ doplňuje Vladimíra Gláserová z marketingu společnosti E.ON.

Foto: E.ON